Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii tineri din orașul Beclean au la dispoziție 24 de locuințe pentru a le închiria; investiția autorităților se ridică la 3 milioane de lei

www.agerpres.ro
bloc apartamente în construcție

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) anunță că Agenția Națională pentru Locuinței (ANL) a recepționat, luni, 24 de locuințe ce pot fi închiriate de medicii tineri, în orașul Beclean. Investiția a fost de peste 3 milioane de lei, informează Mediafax.

Citește și: Situație alarmantă la Buzău: a mai rămas un singur loc la terapie intesivă; toate locurile de la Spitalul Judeţean pentru bolnavii COVID 19 sunt ocupate

Potrivit unui comunicat transmis de MLPDA, în orașul Belcean, din județul Bistrița-Năsăud, s-a construit un bloc cu regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), unde sunt disponibile 12 garsoniere și 12 apartamente cu două camere, destinația fiind închirierea către tinerii medici.

Construcția este pe strada Petru Maior, din oraș, iar valoarea investiției este de 3.120.224,54 lei.

Până în prezent, potrivit sursei citate, în județul Bistrița-Năsăud, ANL a finalizat, în cadrul Programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, 1.240 de unități locative. Este vorba de 797 de unități locative în Bistrița, de 58 în Năsăud, 12 în Dumitra, 24 în Maieru, 18 în Livezile, 32 în Lunca Ilvei, 32 în Feldru și 16 în Prundu Bârgăului (16 unități locative).

În cadrul Programului Locuințe pentru Tineri, derulat de ANL, se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind, astfel, în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.