Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MEGA-PROIECTUL care vizează și România a început: Lucrările la BRUA, de peste 475 de milioane de euro, au demarat la Recaș

brua

Lucrările la gazdouctul BRUA au început azi, după patru ani și jumătate de la proiectare, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul general Transgaz, Ion Sterian. Faza I a proiectului are ca termen sfârșitul anului 2019, fiind estimată la 476 de milioane de euro.

„Astăzi au început lucrările de execuție la firul liniar de la BRUA. Se lucrează de la Podișor până la Recaș și suntem în grafic de la un capăt la celălaltul”, a declarat Ion Sterian, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Iulia Vântur va prezenta Cerbul de Aur! Ce sumă i se va da pentru cele 3 zile

„Acesta este cel mai mare proiect pe infrastructură din istoria României, care în patru ani și jumătate de la trasare pe hartă a ajuns în faza de implementare. Până la 31 decembrie anul viitor, dacă nu apar alte lucruri neprevăzute, va fi și realizat acest gazoduct, care va așeza România la loc de cinste pe harta Europei în ceea ce privește infrastructura de transport gaze”, a precizat directorul general al Transgaz.

Anunțul ordinelor de începere al lucrărilor a fost dat în 14 august, prin publicarea raportului financiar semestrial, anunțând că a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru conducta Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA). Proiectul Fazei I urmează să coste 476 de milioane de euro și are ca termen de finalizare anul 2019.

Citește și: S-a aflat cine o înlocuiește pe Mihaela Rădulescu la Românii au talent! Cine este noul jurat

Proiectul pentru Faza I BRUA a primit o finanțare din partea Cosmiei Europene de 179,3 milioane de euro, reprezentând 40% din cheltuielile eligibile, iar în luna martie 2018 s-a primit o prefinanțare din partea Uniunii Europene în sumă de 13,8 milioane euro.

BRUA - Faza I - constă în realizarea următoarelor obiective: conductă de transport gaze naturale Podişor-Recaș, în lungime de 479 km; trei staţii de comprimare - SC - gaze naturale (SC Podișor, SC Bibești şi SC Jupa), fiecare stație fiind echipată cu două agregate de comprimare (unul în funcțiune și unul de rezervă), cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecţional de gaze.

Citește și: Îngrijorător! Supermarketurile refuză un produs autohton .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.