Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel cere mai puţine reglementări în UE, în faţa recrudescenţei sentimentelor naţionaliste

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a pledat pentru limitarea reglementărilor în cadrul Uniunii Europene, în contextul în care alegătorii din Olanda, Franţa şi Germania arată un sprijin tot mai mare pentru mişcările politice naţionaliste şi eurofobe, înaintea alegerilor din acest an, relatează sâmbătă DPA preluat de agerpres.

"Europa se află într-o situaţie dificilă - se poate spune critică", a declarat Merkel la o întâlnire anuală, care a avut loc vineri în circumscripţia electorală din Stralsund (nord-estul Germaniei), aproape de Marea Baltică. În această zonă este circumscripţia de parlamentar a Angelei Merkel. 

"Trebuie oare ca totul să fie uniform european în modul în care este reglementat sau putem lăsa un pic mai multă libertate?", s-a întrebat retoric cancelarul, menţionând de exemplu reglementările din domeniul protecţiei mediului. O astfel de abordare ar putea creşte respectul pentru Europa în multe locuri, a spus ea, adăugând că "aceasta nu este antieuropean, ci mai degrabă de bun simţ". 

Liderul german a declarat că va ridica problema a ceea ce este important pentru Europa în cadrul viitoarei reuniuni cu parteneri din UE la Roma, la 25 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.