Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meronom, distins la Cannes cu premiul de regie al secţiunii Un Certain Regard, din 4 noiembrie în cinema

diario1.com
covor rosu festivalul de film de la cannes

„Metronom”, debutul în lungmetraj de ficţiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie, prezentat de Strada Film, potrivit news.ro.

Trailerul filmului a fost lansat în cadrul festivităţii de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr în prezenţa producătorului Cătălin Mitulescu şi a actorilor: Andreea Bibiri (absolventă a liceului), Mara Bugarin, Mara Vicol, Şerban Lazarovici, Marius Boboc, Mihnea Moldoveanu, Tiberius Zavelea, Briana Macovei şi Andrei Miercure, marcând astfel arcul de timp de 50 de ani de la perioada prezentată în film.

„E o bucurie să fim prezenţi la începerea şcolii, în libertate, fără război, fără online şi că putem să ne facem planuri, spre exemplu, să ne vedem din 4 noiembrie în cinematografe!”, declara Şerban Lazarovici.

„Am jucat un personaj care purta matricola Liceului Lazăr şi mă bucur tare că elevii de aici sunt primii care văd trailerul filmului nostru”, a spus Mara Bugarin.

„Metronom e o adevărată experienţă care trebuie neapărat trăită la cinema”, a spus Mara Vicol.



În timp ce Ţiriac şi Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc şi scriu scrisori la emisunea „Metronom” de la Europa Liberă. Când el primeşte aprobarea să plece definitiv din ţară, împreună cu familia, ei ştiu că trebuie să se despartă, dar nu se aşteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viaţă.

Spectatorii îi vor putea recunoaşte în distribuţia filmului şi pe îndrăgiţii actori: Vlad Ivanov, Mihai Călin, Alex Conovaru sau Alina Berzunţeanu.

Premiera naţională a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde aproape 4 000 de spectatori au aclamat pelicula. Metronom a fost până acum apreciat deopotrivă de public şi presa de specialitate: „un film sublim de frumos” exclamau cei de la The Upcoming, în timp ce Variety titrează „un omagiu adus acestei generaţii de români”. Hollywood Elsewhere consideră filmul „o dramă politică aproape perfectă”, iar Disappointment Media asigură că „nu e un film pe care să-l uiţi prea curând”.

Distins recent cu Premiul „Nechama Rivlin” pentru cel mai bun film internaţional la Jerusalem Film Festival, Metronom este o producţie Strada Film Internaţional (România), Midralgar (Franţa) şi Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD România şi Friesland Câmpina.

Filmul va avea premiera în cinematografele din ţară pe 4 noiembrie şi este distribuit de Strada Film Internaţional. Pănă acum spectatorii de la Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL Sfântu Gheorghe, TIFF Cluj, Sibiu şi Oradea, Ceau Cinema Timişoara, Filmul de Piatra, Alba Iulia Music and Film Festival, Serile Filmului Românesc de la Iaşi, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, Braşov Jazz & Blues Festival au văzut Metronom în cadrul unor proiecţii speciale şi s-au întâlnit cu echipa filmului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.