Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meryl Streep şi Eurovision, pe lista nominalizărilor la Grammy Awards 2021

Biography.com
Meryl Streep

Beyonce, Taylor Swift şi Dua Lipa domină lista artiştilor care au primit marţi seară cele mai multe nominalizări la viitoarea ediţie a premiilor Grammy, o listă pe care s-au strecurat însă şi alte nume mai puţin obişnuite în palmaresul galei ce atribuie cele mai râvnite premii din industria muzicală americană, precum actriţa Meryl Streep şi concursul de televiziune Eurovision, relatează miercuri EFE.

Alături de categoriile tradiţionale care reunesc vedete ale muzicii, The Recording Academy, instituţia care decernează premiile Grammy, recompensează şi producţii de alte tipologii, incluse în aproximativ 80 de secţiuni, care variază de la cel mai bun audio-book şi până la coloane sonore şi compoziţii pentru spectacole de teatru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Astfel, actriţa Merryl Streep a obţinut o nominalizare la categoria "cel mai bun album spoken word" pentru versiunea audio a cărţii de povestiri "Charlotte's Web". Aceasta este de cea de-a cincea nominalizare a actriţei americane la aceste premii, precedentele patru vizând formate audio similare, dedicate lecturilor pentru copii.

Meryl Streep nu este însă singura vedetă de la Hollywood care a fost inclusă pe lista nominalizărilor la Grammy Awards 2021, întrucât Renée Zellweger ar putea câştiga la rândul ei un gramofon auriu după ce a primit un Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Coloana sonoră a filmului "Judy" - un lungmetraj biografic dedicat cântăreţei şi actriţei Judy Garland - este nominalizată la categoria "cel mai bun album pop tradiţional", considerată o confluenţă între premiile Grammy şi Oscar, iar nominalizarea unei vedete hollywoodiene reprezintă o premieră după anul 2006, când Jennifer Hudson a fost selectată pentru coloana sonoră a filmului "Dreamgirls".

Concursul Eurovision, nominalizat graţie unui film difuzat de Netflix

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Printre aceste curiozităţi se numără şi Eurovision, concursul muzical dedicat prin excelenţă televiziunilor europene, care a fost la rândul său nominalizat la viitoarea ediţie a premiilor Grammy.

Acest lucru a fost posibil datorită filmului "Eurovision Song Contest: The Story of fire Saga", difuzat de Netflix şi care, mai în glumă mai în serios, recreează cunoscutul şi legendarul program muzical televizat. Coloana sonoră a filmului a fost nominalizată la categoria "cea mai bună compilaţie de cântece pentru media vizuale", însă va avea parte de o concurenţă redutabilă, întrucât va candida împotriva coloanei sonore a popularului film de animaţie "Frozen II".

În cadrul categoriilor dedicate muzicii de film există şi alte surprize, iar una dintre ele constă în faptul că Billie Eilish va concura la categoria "cel mai bun cântec compus pentru medii viziale" cu tema muzicală a viitorului opus din franciza "James Bond", intitulat "No Time to Die", care încă nu a fost lansat în cinematografe. Cântecul "No Time to Die" a fost lansat cu o săptămână înainte de premiera oficială a filmului, care a fost amânată în ultimul moment.

O altă surpriză de la această categorie este aceea că alături de Billie Eilish, marea câştigătoare a ediţiei trecute, a fost nominalizată şi "Beautiful Ghost", o piesă extrasă de pe coloana sonoră a musicalului "Cats", cu Taylor Swift printre interprete, iar artista americană este deja considerată, alături de noul său album "Folklore", o mare favorită a ediţiei din 2021.

La rândul său, Beyoncé aspiră la un gramofon auriu pentru coloana sonoră a celui mai bun film despre muzică - diferit de musical - datorită peliculei "Black Is King", lansată de Disney.

Nominalizarea regretatului Leonard Cohen, pentru albumul său lansat postum "Thanks for the Dance", la categoria "cel mai bun album folk", completează lista aspectelor insolite care au marcat ceremonia prin care au fost anunţate nominalizările la cea de-a 63-a ediţie a galei Grammy Awards.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.