Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj vehement al unui analist politic în plină perioadă de funeralii ale Regelui Mihai: 'România a ratat o șansă enormă'

www.hyperflash.ro
Regele Mihai

Stelian Tănase a rememorat pe blog-ul său momentul reîntoarcerii Regelui Mihai în România, când fostul suveran nu a fost lăsat să intre în țară. "Aceia care au făcut asta s-au acoperit de o „glorie nepieritoare” – aceea de a fi umilit pe cel mai bun dintre români și pe singurul legitim de a conduce țara. Unsul lui Dumnezeu, singurul rege. Iliești, Romani, Brucani, Bîrladeni erau cîteva sute de mii. Dar aveam un singur rege, legitim să urce pe tron, să își reia coroana și să facă din România o țară respectată. Ar fi fost mai respectată dacă nu ar fi a fost condusă de o mînă de nomenklaturisti aliniati Moscovei (cel putin pină în decembrie 1991 cînd URSS s-a destrămat).", a scris analistul politic pe blog.

"Nu știu cît va dura valul de simpatie pentru cauza monarhistă și pentru Casa regală. Nici dacă admirația și respectul pentru regele Mihai se va transfera spre custodele Coroanei, principesa Margareta. O lungă experiență în urmărirea atentă a opiniei publice îmi spune că efemerul face regula. Emoția va trece și ne vom întoarce, din păcate, pe aliniamentele vechi. După ce lacrimile sincere vor înceta ca și cele de crocodil ale politicienilor republicani convertiti brusc monarhie. Dupa ce televiziunile nu ne vor mai mitralia cu emisiuni dedicate… Atunci, mulți îl vor uita pe rege. Mai ales cei care l-au descoperit în ultimele zile pe regele Mihai și covîrșitoarea sa personalitate.

Citește și: Prezență BOMBĂ la Parchet: Ce afacerist celebru a fost chemat să dea explicații în dosarul său! Acuzații GRAVE

Unii și-au amintit de rege numai a-l alunga pe cînd încerca să se întoarcă acasă. Aceia care au făcut asta s-au acoperit de o „glorie nepieritoare” – aceea de a fi umilit pe cel mai bun dintre români și pe singurul legitim de a conduce țara. Unsul lui Dumnezeu, singurul rege. Iliești, Romani, Brucani, Bîrladeni erau cîteva sute de mii. Dar aveam un singur rege, legitim să urce pe tron, să își reia coroana și să facă din România o țară respectată. Ar fi fost mai respectată dacă nu ar fi a fost condusă de o mînă de nomenklaturisti aliniati Moscovei (cel putin pină în decembrie 1991 cînd URSS s-a destrămat).

Feseniștii de top au jucat România la ruleta istoriei cu scopul de a o jefui pe de o parte, și de a o menține în lagărul sovietic. Astfel, România a ratat o șansă enormă. Regele era în viață și puteam prin chiar acest miracol să reînnodăm istoria de unde au lăsat-o cozile de topor bolșevice si armata rosie la 30 decembrie 1947. Aveam și Constituția din 1923 care putea fi reactivată..Etc. Niște tovarăși au dat – fără să întrebe pe nimeni – cu piciorul acestei mari șanse istorice pe care a avut-o Romania în secolul XX. Cu asta nu te întilnesti de doua ori într-un secol.

Citește și: 'Crăciunul' la DNA: Surprize importante pregătite de procurorii anticorupţie până la finalul anului (surse)

In 1866 prințul străin, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a fost adus pe tron din acest motiv. De a intări prestigiul României – o țară pe care nimeni nu o lua în considerare, expusă pericolului de a fi nimicita de imperiile din jur. A fost adus pentru a conecta Bucureștiul cu marile capitale europene prin relatiile și rudele domnitorului Carol, prin prestigiul unei mari familii monarhice europene. Rolul regelui Mihai – întors pe tron – ar fi fost identic. Cu Iliescu&Co prestigiul României a fost zero și a continuat să fie așa pînă azi. Asta pentru că în loc să îl sune pe rege la Versoix și să-l invite pe regele Mihai să se întoarcă în țară, Iliescu și tovarașii lui au preferat să îl sune pe patronul lor politic de la Kremlin, Mihai Gorbaciov, și să ceară ajutor armat. Împotriva cui? Gorbaciov spre onoarea lui a refuzat. Iliescu în acel ceas se temea de revoluție ! Gîndea istoria în termenii luptei de clasa. Rămăsase un marxist-leninist convins.

Daca ar fi fost un patriot ar fi știut ce să facă, cui să se adreseze. România-regat ar fi parcurs tranziția de la comunism la capitalism în conditii mult mai bune, cu mai puține sacrificii și cu mai mult succes. Selecția elitelor s-ar făcut diferit. Țara nu ar fi fost părăsită de 4,5 milioane de romani care nu ai cred în viitorul țării lor. Pașaportul românesc nu ar fi fost disprețuit în capitelele Europei. Nu am fi avut mineriade, nici alegeri falsificate. Bucurestiul nu ar fi fost ocolit de sefii de stat, de liderii lumii. Regatul ar fi inspirat mai mult respect decit această republică fesenistă- urmașa celei bolsevice din 1947. O republică marcată de clivaje, sărăcie și corupție.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.