Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Viktor Orbán pentru maghiarii din România: 'Nu putem ceda nici cât un fir de păr din independența noastră națională'

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban

Premierul Viktor Orbán a adresat o scrisoare maghiarilor de dincolo de graniţele Ungariei, care va fi citită pretutindeni în Bazinul Carpatic şi în lumea mare la manifestările organizate cu prilejul zilei naţionale din 15 martie, a transmis pentru Agenţia de Presă MTI şeful Biroului de Presă al premierului, Bertalan Havasi, care a evidenţiat din mesaj: "nu putem ceda nici cât un fir de păr din independența noastră națională pentru prietenia sau la amenințarea nimănui", arată Rador Radio România.

"În 1848, națiunea maghiară a devenit purtătorul steagului libertății. Pe 15 martie, tinerii nu au cerut doar un guvern responsabil, desființarea cenzurii și egalitatea în fața legii, dar și-au dorit, în sfârșit, să poată trăi într-o Europă ale cărei națiuni vor să se ridice împreună, una lângă alta, și nu peste ruinele celuilalt. Ei credeau: libertatea nu este pentru ea însăşi și nu este absolut libertatea celui mai puternic față de cel mai slab, a majorității față de minoritate, ci, mai presus de toate, servește la crearea păcii, securității și prosperității pentru toţi. Ne-au lăsat ca o moștenire spirituală, pecetluită cu sacrificiul lor personal de sânge, că nu putem ceda nici cât un fir de păr din independența noastră națională pentru prietenia sau la amenințarea nimănui", a scris premierul în scrisoarea sa festivă.

Viktor Orbán a subliniat: Lumina focurilor de strajă a libertății maghiare este încă vizibilă de departe

Ea anunță că noi, maghiarii, cerem, revendicăm o Europă liberă, demnă și puternică, care a fost capabilă să mențină pacea pe propriul pământ și s-a opus cu fermitate tuturor încercărilor deschise sau ascunse de a eradica limba și cultura minorităților sale autohtone. Să fie pace, libertate și înţelegere!, a scris în încheierea scrisorii sale Viktor Orbán.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.