Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Mitropolitului Petru la 102 ani de la unirea Basarabiei cu România

romania mare

Mitropolitul Petru a adresat un mesaj cu prilejul împlinirii a 102 ani de la unirea Basarabiei cu România în care a îndemnat „pe toți cei care simt românește să intensifice rugăciunea” şi să-i pomenească pe înfăptuitorii „actului istoric” din 27 martie 1918 potrivit Basilica.ro.

Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România pentru a forma România Mare, în urmă cu 102 ani.

În cuvântul său, Înaltreasfinţitul Părinte Petru a făcut referire la condiţiile impuse de pandemie, dar a subliniat că realitatea socială „nu trebuie să ne facă să ne uităm istoria”.

Text integral:

Iubit popor al lui Dumnezeu,

În acest an, nu putem fizic să ne adunăm pentru a aduce slavă lui Dumnezeu pentru ale Sale daruri bogate, revărsate asupra întregului popor român, așa cum, deja ca tradiție, o făceam în fiecare an la această dată.

Sunt realități pe care le trăim și trebuie să le acceptam, însă acest lucru nu trebuie să ne facă să ne uităm istoria și mai ales momentul de unitate națională pe care înaintașii noștri l-au trăit acum 102 ani. Chiar dacă nu putem fi împreună în locașurile de cult, ne putem aduna în rugăciune.

Îndemnăm pe toți cei care simt românește să intensifice rugăciunea și să adauge în canonul lor de rugăciune în această zi și rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru binecuvântarea înfăptuirii acestui act, care ne încredințează că putem fi din nou împreună cu Patria Mamă doar prin rugăciune și ajutor de la Dumnezeu. De asemenea să ne rugăm și pentru odihna celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea acestui act istoric. Nu trebuie uitat faptul că întregul popor din Basarabia, și nu numai, a fost pregătit de acest mare moment de exprimare a unității Neamului nostru, în biserică, prin preoții devotați ai Biserici. Pe aceștia se cuvine să-i cinstim și să îi pomenim în rugăciunile noastre, pentru că mulți dintre ei, cu siguranță astăzi, se bucură de comuniunea cu sfinții Lui Dumnezeu, în Împărăția Sa.

Cu această ocazie, dorim tuturor celor ce simt românește, în multîncercatul pământ al Basarabiei, pace, sănătate, bucurii și mult ajutor de la Domnul, pentru a putea trece peste aceste momente de grea încercare și nădăjduim că aceste momente grele să fie motiv de meditație și convingere că împreună putem fi mai puternici în fața oricărui pericol.

Cu dragoste de Neam, vă transmite arhierești binecuvântări,

† PETRU

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.