Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Ursulei von der Leyen pentru Putin: Tribunalul de la Haga îl așteaptă. Va fi judecat

FT
ursula von der leyen vaccin

Preşedintele rus Vladimir Putin este urmărit pentru crime de război şi există un tribunal la Haga care îl aşteaptă, a declarat joi, la Bucureşti, Ursula von der Leyen.

Ea a făcut aceste afirmații în discursul susţinut cu prilejul votului pentru desemnarea ei drept candidată a Partidului Popular European la preşedinţia Comisiei Europene.

"Putin este urmărit pentru crime de război şi va fi judecat. Există un tribunal de război care îl aşteaptă", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit agerpres, subliniind încă o dată că "Europa va rămâne alături de Ucraina cât este nevoie".

"Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi (principalul oponent al Kremlinului, mort în închisoare în condiţii suspecte - n.r.). Şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi.

„Nu voi uita sacii de cadavre”

Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el", a mai spus von der Leyen.

"Nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, nu voi uita sacii de cadavre. Civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin. Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia.

Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti", a mai spus von der Leyen în discursul susţinut la Congresul PPE de la Bucureşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.