Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii anunţă o săptămână de FOC. Unde va lovi canicula

caldura cod rosu canicula

Meteorologii anunţă o săptămână caniculară, în care indicele de confort termic va trece frecvent de pragul critic. Vor fi şi furtuni scurte de vară, cu tunete şi fulgere.

 

LUNI

În prima zi a săptămânii vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, pe arii extinse în sudul şi în estul ţării disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi chiar va depăsi uşor pragul critic de 80 de unităţi, iar în Oltenia, local în Muntenia şi izolat în Moldova va fi caniculă.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină, în Maramureş, Transilvania, local în Banat, Crişana, vestul Olteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea şi caracter torential şi punctiform se vor acumula cantităţi de apă de peste 25-30 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 37 de grade în Lunca Dunării.

MARŢI

Vremea se va mentine călduroasă în cea mai mare parte a tării, disconfortul termic va fi ridicat cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge si va depăsi usor pragul critic de 80 de unităti în regiunile sud-vestice si sudice, iar local în Oltenia si izolat în Banat si în Muntenia, după-amiaza, va fi caniculă.

Cerul va fi variabil si mai ales în a doua parte a zilei si în prima parte a noptii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, local în sud, în centru, în est si izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea si caracter torential si se mentin conditiile pentru căderi de grindină.
Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 37 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 12 si 22 de grade.

MIERCURI

Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice si sudice, unde pe arii restrânse, după-amiaza, va fi canciulă. Cerul va fi variabil si mai ales după-amiaza si seara, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului la deal, la munte, dar pe arii restrânse si în celelalte regiuni. Ploile vor avea si carater torential si vor fi conditii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 36 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime, în general, între 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Citeşte şi: Noi runde de audieri la comisia parlamentară de anchetă. Cine va fi interogat de parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.