Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MFE: 8.700 de afaceri start-up au fost finanţate prin Programul StartUp Plus şi StartUp

fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a facilitat prin Programele StartUp Plus şi StartUp, finanţarea din fonduri europene a 8.700 de firme în România şi în Diaspora, cu sume totale de peste 480 de milioane de euro, conform Mediafax.

Programul StartUp Plus a finanţat 6.300 de firme startup din ţară, cu 482 de milioane de euro, iar Programul StartUp a acordat finaţări pentru 2.400 de noi afaceri în Diaspora alocând 75 de milioane de euro. Acestea returnează către bugetul de stat peste 38,4 milioane de euro anual şi au generat peste 17.000 de locuri de muncă.

„Comparăm eforturile pe care le facem ca şi buget, cu rezultatele. Având în vedere că noi am făcut un calcul despre maniera în care aceste 8.715 startup-uri returnează dincolo de produse şi servicii în piaţa, şi ocuparea forţei de muncă, returnează la bugetul de stat contribuţia lor”, a declarat Roxana Mînzatu.

Aceasta a mai explicat că una din condiţiile finanţărilor este crearea de către anreprenor a minim două locuri de muncă. Din calculele aproximative realizate până în prezent au fost întemeiate 17.400 de locuri de muncă.

„Noi am condiţionat fiecare anreprenor care şi-a creat cu bani europeni firma să creeze minim 2 locuri de muncă. Făcând un calcul la nivelul contribuţiilor datorate pe legislaţia românească, aceste 8.715 firme, într-un an de zile în care lucrează, pentru aceste două locuri de muncă aduc la buget o contribuţie de 38,4 milioane de euro,” a mai afirmat ministrul.

Aceasta a explicat că prin acelaşi program, minisertul a asigurat cursuri de antreprenoriat unui număr de 80.000 de participanţi, dintre care doar cei 8.700 s-au calificat pentru finanţări.

Firmele sunt situate pe tot teritoriul României, doar în mediul urban, mai puţin Bucureşti Ilfov, aceasta fiind o altă condiţie a proiectului. Cele mai multe firme sunt axate pe prestarea de servicii, în detrimentul celor aflate pe producţie. Majoritatea firmelor se înacadrează în domeniul serviciilor recreative şi distractive, întreţinere şi repararea de autovehicule şi activităţi de înfrumuseţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.