Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michele Ramis: 'Sărbătoarea de 14 iulie, de la Ambasadă, va fi o ceremonie sobră şi simbolică'

evz.ro
michele ramis

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a anunţat miercuri că tradiţionala sărbătoare de 14 iulie va fi, anul acesta, în contextul pandemiei, "o ceremonie sobră şi simbolică".

Diplomatul a vorbit, într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, despre efectele epidemiei SARS-CoV-2, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

"Înainte de toate, gândurile mele se îndreaptă către cei ce au fost victime ale maladiei, care au pierdut pe cineva apropiat în această pandemie. Vă asigur de susţinerea şi solidaritatea mea", a spus Ramis.

Ea a amintit că de marţi au fost reluate zborurile spre Franţa din România.

Totodată, ambasadorul a transmis comunităţii franceze din România că "virusul este încă prezent".

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

"Vă încurajez să respectaţi măsurile de protecţie - distanţarea, portul măştii. (...) Comunitatea dumneavoastră a fost exemplară, a respectat foarte bine regulile sanitare şi vă îndemn să continuaţi acest lucru", a arătat ea.

Michele Ramis a spus că, în contextul restricţiilor ce privesc adunările, recepţia de Ziua Franţei va fi una restrânsă, sobră.

"Nu voi putea să vă găzduiesc, ca de obicei, în fiecare an, la Reşedinţa Franţei, pe 14 iulie şi credeţi-mă că îmi pare rău. Pentru a păstra tradiţia, pentru a avea o continuitate, voi organiza o ceremonie sobră şi simbolică, la care vor participa reprezentanţii dumneavoastră - consilierii consulari şi preşedinţii de asociaţii, pe care îi voi primi alături de echipa mea şi de consulul onorific. Discursul meu cu această ocazie va fi disponibil pe site-ul nostru şi pe reţelele sociale. Sper din suflet că anul viitor vă voi găzdui din nou. Ştiu cât de important este acest moment al împărtăşirii şi al întâlnirii", s-a adresat diplomatul comunităţii franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.