Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranții aflați la bordul navei Open Arms ar putea debarca în Mallorca

InfoMigrants
Open Arms

Reprezentanții organizației care deține nava Open Arms, la bordul căreia se află peste 100 de migranți, au anunțat luni că ar fi fost informați că Guvernul spaniol le va permite celor aflați la bordul navei debarcarea în insula Mallorca, potrivit Euronews, scrie Mediafax.

„Acum, după 18 zile, Italia și Spania au ajuns la un acord și au hotărât că Mallorca va fi punctul de debarcare”, au arătat reprezentanții organizației. Autoritățile spaniole au negat, însă, că această decizie ar fi fost luată în urma unor negocieri cu Italia.

Decizia de a permite debarcarea în Mallorca a fost luată în condițiile în care nava Open Arms se află în continuare în apele teritoriale italiene, iar insula este cel mai apropiat teritoriu spaniol. Cu toate acestea, reprezentanții navei se declară îngrijorați de faptul că navigarea spre Spania ar dura mult, ceea ce ar duce la o înrăutățire a situației migranților aflați încă la bord.

Citește și: China amenință SUA în mod direct: vor suporta toate consecințele și vor fi foarte dăunătoare

Nava se află de 18 zile în largul Italiei, însă ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea migranților aflați la bord pe insula Lampedusa. Cu toate acestea, Salvini a acceptat să facă o concesie, la cererea premierului Giuseppe Conte, permițând debarcarea celor 27 de minori aflați pe navă.

Oscar Camps, fondatorul organizației Open Arms, a declarat recent că unii dintre migranții rămași la bord au început să sară de pe navă, într-o încercare disperată de a ajunge la țărm.

Între timp, Matteo Salvini a criticat oferta Spaniei de a prelua migranții. Acesta a declarat că Madridul a făcut această propunere doar pentru a-l face pe el să pară rasist și i-a acuzat pe imigranții cărora li s-a permis debarcarea în Italia din rațiuni umanitare că au mințit în legătură cu vârsta și situația lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.