Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţii de pe nava ONG-ului german Sea-Eye vor fi preluaţi de mai multe state ale Uniunii Europene

Agerpres
migranti mare mediterana

Cei 65 de migranţi salvaţi în apropierea Libiei de nava Alan Kurdi, aparţinând ONG-ului german Sea-Eye, vor fi debarcaţi în Malta şi apoi vor fi preluaţi de alte state din UE, a anunţat duminică guvernul maltez, citat de agenţia DPA preluat de agerpres.

''Toate persoanele salvate aflate la bordul navei vor fi imediat relocate către alte state membre ale Uniunii Europene. Niciunul dintre aceşti migranţi nu va rămâne în Malta'', precizează guvernul maltez într-o declaraţie.

În text se mai menţionează că acelaşi acord, negociat cu Comisia Europeană şi cu guvernul german, prevede că state membre ale EU vor prelua de asemenea cel puţin jumătate dintr-un grup separat de 58 de migranţi salvaţi de o navă malteză.

Nu s-a anunţat deocamdată care sunt statele membre ale UE ce vor prelua aceşti migranţi.

Un purtător de cuvânt al MAE german declarase vineri că trebuie găsit un ''port sigur'' pentru debarcarea migranţilor de pe nava ONG-ului german Sea-Eye şi să se poarte discuţii între statele UE pentru redistribuirea acestora. Alt purtător de cuvânt de la Berlin, cel al Ministerului german de Interne, a susţinut că primirea acestor migranţi ''este o sarcină europeană şi din acest motiv mai multe state ale UE trebuie să se alăture eforturilor primirii lor din spirit de solidaritate''.

Încă o navă, denumită ''Alex'' şi operată de ONG-ul italian de stânga ''Mediterranea'', a adus sâmbătă mai mult de 40 de migranţi pe ţărmul insulei italiene Lampedusa, sfidând dispoziţia dată de ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a interzis navelor ONG-urilor care recuperează migranţi pe Mediterana să acosteze în porturile italiene.

Cu o săptămână în urmă, nava Sea-Watch, aparţinând ONG-ului german cu acelaşi nume, a debarcat alţi 40 de migranţi pe insula italiană Lampedusa după ce comandantul acestei nave, Carola Rackete, a forţat intrarea în port, obligând o vedetă a poliţiei italiene să se dea la o parte din calea sa pentru a nu fi zdrobită de chei. Carola Rackete va fi audiată marţi de un tribunal italian pentru a răspunde acuzaţiilor de favorizare a imigraţiei ilegale. Salvini a cerut ca ea să fie expulzată din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.