Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, dezamăgit de prefectul Toth Csaba pentru faptul că nu a invitat parlamentarii la ceremoniile de Ziua Europei

Facebook
Mihai Fifor

Deputatul PSD Mihai Fifor îi reproşează prefectului judeţului Arad, Toth Csaba, faptul că nu a invitat parlamentarii din judeţ la ceremoniile organizate, duminică dimineaţă, pentru marcarea Zilei Europei, el sugerându-i reprezentantului Guvernului "să studieze Legea ceremonialului militar", pentru a afla "care e ordinea de precădere la depunerea de coroane".

"Am crezut că modul de organizare a ceremoniei de celebrare a Zilei Veteranilor de Război de la Arad a fost doar o eroare de management şi cooperare instituţională din partea noului prefect de Arad, domnul Toth Csaba. Pentru că altfel nu găsesc nicio explicaţie plauzibilă la omisiunea de a invita la ceremonie parlamentarii de Arad. Unul dintre ei chiar fost ministru al Apărării Naţionale şi actualmente vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor. Astăzi, domnul Toth recidivează şi, la ceremonia prilejuită de marcarea Zilei Europei, uită iar că Aradul are şi parlamentari aleşi, nu doar Primărie şi Consiliu Judeţean", a scris, pe contul său de Facebook, deputatul Mihai Fifor, preşedinte al PSD Arad, fost ministru al Apărării.

El a mai scris că îi sugerează prefectului "să studieze Legea ceremonialului militar".

"Ar afla, de pildă, care e ordinea de precădere la depunerea de coroane. Şi de aici ar afla că în România mai există, încă, şi Parlament. Că îi place sau nu domniei-sale acest lucru, contează mai puţin. Treaba domnului Toth Csaba e să respecte legea şi protocolul impus de astfel de manifestări. În rest, să auzim numai de bine, domnule prefect! Sperasem că lucrurile pot fi altfel în Prefectură după plecare sinistrului personaj Stoian de acolo. Dar la oameni noi, năravuri vechi, bag seama...", a mai scris fostul ministru.

Contactat de AGERPRES, prefectul Aradului a declarat că, "potrivit uzanţelor", nu au fost trimise invitaţii pentru acest eveniment, fiind publicat programul, cu posibilitatea de participare a oricărei persoane interesate, scrie Agerpres.ro.

"Conform uzanţelor şi procedurilor, nimeni nu a fost invitat în mod special. Nici Consiliul Judeţean, nici Primăria, nici vreun parlamentar. A fost aprobat şi publicat programul evenimentelor şi îi aşteptam cu mare drag pe toţi care doreau să participe. Nu s-au lansat invitaţii personalizate pentru nicio persoană şi nicio instituţie", a spus Toth Csaba.

Ceremoniile militare şi religioase dedicate Zilei Europei au avut loc în Piaţa Avram Iancu din municipiul Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.