Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, întâlnire cu ministrul Apărării din Republica Moldova: Ce au discutat înaintea paradei de 1 Decembrie

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut joi o întrevedere cu omologul moldovean, Eugen Sturza, aflat în vizită la Bucureşti cu prilejul participării la Parada de Ziua Naţională a României.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, discuţiile s-au axat pe stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectivele de dezvoltare, precum şi pe colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, cu accent pe continuarea sprijinului din partea României pentru parcursul european al R. Moldova şi intensificarea cooperării cu Alianţa Nord-Atlantică în scopul creşterii interoperabilităţii forţelor armate, conform Agerpres.

În acest context, ministrul Mihai Fifor a subliniat că între cele două state există foarte bune relaţii de cooperare în domeniul apărării, pe toate palierele şi l-a asigurat pe partenerul moldovean de întregul sprijin al României în vederea finalizării procesului de reformă a forţelor armate din R. Moldova. De asemenea, a punctat faptul că parcursul european al ţării reprezintă un obiectiv strategic şi România va continua să fie un susţinător al stabilităţii şi al respectării angajamentelor asumate de guvernul de la Chişinău.

Conform sursei citate, Mihai Fifor a reiterat, cu această ocazie, sprijinul pe care România îl acordă şi va continua să îl acorde, în procesul de intensificare a relaţiilor de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică, încurajând implicarea activă a R. Moldova în acţiunile derulate la nivelul Alianţei, în mod deosebit prin continuarea implementării Pachetului pentru Dezvoltarea Capacităţilor de Apărare.

În ceea ce priveşte cooperarea bilaterală, cei doi miniştri au convenit ca în anul 2018 să fie intensificată colaborarea pe dimensiunea instruirii practice a forţelor armate moldovene şi române şi educaţiei militare, inclusiv prin consolidarea activităţilor în cadrul instituţiile de învăţământ militar.

La sfârşitul întrevederii, cei doi oficiali au inaugurat, în cinstea aniversării Zilei Naţionale, ansamblul sculptural "Efigii voievodale", realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, Valentin Tănase, amplasat în faţa clădirii MApN. Sculpturile imortalizează o suită de şase mari domnitori şi regi care s-au remarcat şi prin reale merite militare, cu victorii decisive în conflicte armate de anvergură, respectiv Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi Carol I.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.