Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose îl desființează pe Răzvan Cuc propus la Transporturi: Un exemplu 'despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Razvan Cuc

Fostul premier Mihai Tudose a declarat despre Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor în Cabinetul său, propus din nou de PSD pentru această funcție, că acesta a fost un exemplu „despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic”.

„Domnul Cuc care a fost un exemplu, pentru mine, despre cum poți să fii ministru și să nu faci nimic. Nimic bun. M-am săturat să îi tot spun «fă asta și asta, că nu se mai poate». Îmi băteam joc de el, dar Guvernul acesta nu este al cuiva, este al României și eu am considerat că anumite lucruri să își găsească răspunsuri în fața oamenilor”, a afirmat Mihai Tudose, marți, la TVR 1, conform Mediafax.

Acesta a vorbit despre demisia lui Răzvan Cuc, care a venit „la pachet” cu demisiile din Guvern ale lui Sevil Shhaideh și a Rovanei Plumb, în contextul acuzațiilor din dosarul Belina.

Reprezentanții Alianței au îndulcit tonul și fac apel la conștiința președintelui să accepte nominalizările pentru Transporturi și Dezvoltare

„Atunci a fost în felul următor: Tot pe principiul eu nu știu nimic, nu am făcut nimic, pe cele două femei le-a nenorocit, că le-a pus să semneze cu Belina să facă tot ce trebuie. El nu știe. Nu știu (întrebat dacă Belina este a lui Liviu Dragnea - n.r.). A făcut o chestie. Nu știu a cui e. Cert este că este că la un moment dat nu a mai fost a statului și a fost a altcuiva. Iar cele două femei s-au trezit cu dosare, chemate la Parchet, etc. Da, Rovana Plumb era supărat pe mine fiindcă eu i-am spus să plece acasă. Era cercetată penal. Premisa de nevinovăție funcționează. E sfântă. Numai că dacă cele două colege erau la ministrul Desenului Tehnic și al Muzicii era o socoteală. Doamna Rovana Plumb era ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar doamna Sevil Shhaideh era la Ministerul Dezvoltării și a Fondurilor Europene. La Bruxelles tocmai fusesem și ne angajasem că respectăm un decalog, ca să plece MCV de peste noi. Unul dintre lucruri era acesta de a nu mai fi în structuri înalte ale Guvernului și politicii guvernamentale oameni asupra cărora planează tot felul de suspiciuni. Mai mult, suspiciunile nu erau de furt de rațe sau de furat lumânări și cu fonduri europene”, a conchis Tudose.

Răzvan Cuc a fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Tudose în perioada iunie-octombrie 2017. Social-democratul și-a anunțat demisia într-o ședință CEx al PSD. Liviu Dragnea i-a reproșat atunci lui Cuc abilitățile reduse de comunicare. Totuși, președintele PSD l-a caracterizat pe acesta ca „un tânăr bun, capabil”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că CEx al PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la portofoliul Transporturi, precizând că, miercuri, va trimite propunerile la Cotroceni și că îl va și suna pe președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Liviu Dragnea a declara, marți la finalul CEx, că are încredere în capacitatea lui Răzvan Cuc de a conduce Ministerului Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.