Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de nord-coreeni au ovaţionat frenetic programul balistic dezvoltat de Phenian

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Phenian pentru a-i aclama pe oamenii de ştiinţă implicaţi în programul balistic naţional, au transmis vineri mass-media oficiale, la cinci zile după testul unei rachete cu o rază de acţiune aparent inedită, informează AFP, potrivit agerpres.

Coreea de Nord a revendicat un tir reuşit, duminică, al unui nou tip de rachetă denumit Hwasong-12, dând asigurări că aceasta este capabilă să transporte o încărcătură nucleară.

Lucrurile SE COMPLICĂ în Orient: SUA au trimis un al doilea portavion

'Primire populară entuziastă a combatanţilor din ştiinţa apărării', titrează pe prima pagină Rodong Sinmun, organul oficial al Partidului Muncitorilor aflat la putere, publicând fotografii cu persoane prezentate ca fiind respectivii cercetători nord-coreeni.

Coreea de Nord îşi accelerează eforturile pentru a pune la punct o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să transporte o încărcătură nucleară pe continentul american.

Rodong Sinmun face elogiul cercetătorilor responsabili de Hwasong-12 care au demonstrat comunităţii internaţionale 'forţa puternicului stat nuclear autosuficient'.

Fotografii arată sute de presupuşi cercetători în ţinută militară, salutând statuile gigantice ale liderilor nord-coreeni defuncţi Kim Ir-Sen şi Kim Jong-Il, care se înalţă în centrul Phenianului. Alte fotografii arată locuitori agitând drapele roşii şi flori artificiale la trecerea convoiului de autobuze ce îi transportă probabil pe cercetători.

Phenianul dispune de mai multă vreme rachete care pot să atingă ţinte în Coreea de Sud - rachete Scud, cu o rază de acţiune de 500 de kilometri - şi Japonia (Rodong, de la 1.000 la 3.000 de kilometri).

Apele Mării Chinei de Est dau în CLOCOT. Japonia trimite avioane de vânătore în regiune

Însă, având o rază de acţiune estimată la 4.500 de km, Hwasong-12 este susceptibilă să atingă bazele americane din insula Guam, în Pacific.

Unii experţi se îndoiesc de capacitatea Coreei de Nord de a miniaturiza armele sale nucleare pentru a le monta pe o astfel de rachetă şi nimic nu demonstrează că Phenianul stăpâneşte tehnologia pentru reintrarea în atmosferă.

KCNA a dat asigurări că acest cel mai recent test a permis să confirme că Phenianul stăpâneşte tehnologiile de ghidaj şi de întoarcere în atmosferă. Hwasong-12 este 'capabilă să transporte o încărcătură nucleară mare şi puternică', a adăugat agenţia de presă nord-coreeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.