Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni vor să-și implanteze cipul cerebral creat de Elon Musk

Bloomberg
Elon Musk

Mii de oameni sunt interesați de posibilitatea de a deveni pacienți Neuralink, potrivit unui raport Bloomberg. Startup-ul lui Elon Musk a primit aprobare de la FDA pentru a începe teste pe oameni mai devreme în acest an.

Scopul startup-ului de cipuri cerebrale este de a implanta un dispozitiv care acționează ca un 'Fitbit în craniul tău'.

„Mii de oameni au arătat interes în a primi unul dintre implanturile cerebrale ale Neuralink, conform unui raport recent Bloomberg realizat de unul dintre biografii lui Elon Musk, Ashlee Vance.

Neuralink, pe care Musk a cofondat-o în 2016, nu a implantat încă dispozitivul său într-un om, dar intenționează să opereze 11 persoane anul viitor și peste 22.000 până în 2030, conform lui Vance, care a declarat că a vizitat facilitățile companiei de 10 ori în decurs de trei ani.

La începutul acestui an, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a acordat aprobarea Neuralink pentru a începe teste pe oameni cu dispozitivul său, pe care Musk l-a descris ca un 'Fitbit în craniul tău'.

În martie, FDA respinsese anterior solicitarea Neuralink pentru teste pe oameni, conform Reuters, invocând preocupări legate de siguranță, inclusiv faptul că firele conectate la cipul cerebral ar putea să se miște în interiorul capului subiectului sau că cipul ar putea să se supraîncălzească.

În septembrie, compania a început recrutarea pentru primul său test pe oameni

Neuralink a anunțat într-o postare pe blog că sunt căutate persoane care sufereau de paralizie în toate cele patru membre din cauza unei leziuni a măduvei spinării sau a ALS.

Compania speră în cele din urmă să creeze un dispozitiv care să creeze o formă de simbioză între oameni și mașini și să permită oamenilor să trimită mesaje sau să joace jocuri, folosind doar gândurile.

Cu toate acestea, în primul rând, compania își propune să ajute persoanele cu tulburări neurologice.

Vance, autorul biografiei din 2015 intitulată "Elon Musk: Tesla, SpaceX și Căutarea unei Viitor Fantastic," a afirmat în raportul său că, în ciuda "unor valuri de interes din partea a mii de potențiali pacienți," compania încă caută primul voluntar sau "pe cineva dispus să aibă o parte din craniu îndepărtată de un chirurg, astfel încât un robot mare să poată introduce o serie de electrozi și fire extrem de subțiri în creierul lor."

Biograful lui Musk a spus că un chirurg are nevoie de "câteva ore" pentru a efectua craniectomia și apoi aproximativ 25 de minute pentru ca robotul să introducă dispozitivul, împreună cu gama sa de aproximativ 64 de fire diferite.

Dispozitivul va înlocui porțiunea de craniu care a fost îndepărtată

Vance a menționat că firele sunt atât de subțiri încât au aproximativ 1/14 din lățimea unui singur fir de păr uman.

Neuralink a efectuat 155 de intervenții chirurgicale de implantare cu ajutorul robotului pe diferiți subiecți de testare, inclusiv porci și maimuțe, a scris Vance, potrivit ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.