Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pence nu vrea să fie comparat cu Hillary Clinton

captura Facebook
Mike Pence

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a afirmat vineri că folosirea unui cont privat de e-mail pentru afaceri publice, de el când era guvernator al statului Indiana şi de Hillary Clinton în perioada în care a fost secretar de stat, nu sunt comparabile, transmite AFP.

Mike Pence a spus că nu se poate face "absolut nicio comparaţie" între faptul că el a utilizat un cont de e-mail standard AOL, care în plus a fost piratat anul trecut, iar Hillary Clinton un cont privat, scrie agerpres.ro.

Potrivit acestuia, fosta candidată democrată "a utilizat în mod abuziv informaţii clasificate, a distrus e-mailuri atunci când Congres i le-a cerut", a subliniat Mike Pence cu ocazia unei vizite în statul Wisconsin (nord).

"Sunt foarte încrezător în faptul că am respectat toate legile statului Indiana. Iar în funcţia mea de vicepreşedinte voi continua" să respect legea, a adăugat el.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016, Donald Trump şi Mike Pence au criticat-o vehement pe adversara lor democrată Hillary Clinton pentru că a folosit un cont privat de e-mail în perioada cât a fost secretar de stat.

Republicanii sunt de părere că Hillary Clinton a putut pune în pericol siguranţa statului folosind acest cont privat nesecurizat.

Poliţia federală (FBI) a desfăşurat o anchetă în acest dosar, dar a decis să nu o pună sub acuzare pe candidata democrată. Scandalul însă a afectat serios campania sa electorală.

E-mailuri obţinute de Indianapolis Star, un jurnalul din Indiana, au arătat că Mike Pence a folosit un cont privat, care a fost piratat în vara anului trecut, potrivit ziarului, pentru a discuta "chestiuni sensibile" şi legate de "securitatea naţională".

Indianapolis Star a făcut cunoscut că biroul vicepreşedintelui a confirmat că "Mike Pence avea un cont de e-mail oficial şi unul personal".

"În funcţia de guvernator, Mike Pence s-a conformat în întregime legii din Indiana privind utilizarea e-mailurilor şi conservarea lor", a precizat biroul acestuia pentru jurnal.

Legea din Indiana nu îi împiedică pe aleşi să utilizeze conturi private de e-mail, dar cere în general ca mesajele referitoare la afaceri publice să fie conservate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.