Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miley Cyrus, dată în judecată pentru piesa 'We Can’t Stop'. Un compozitor jamaican cere daune de 300 de milioane de dolari

imdb.com
Miley Cyrus

Cântăreaţa americană Miley Cyrus a fost dată în judecată de un compozitor jamaican privind drepturi de autor asupra piesei „We Can’t Stop”, iar el cere daune de 300 de milioane de dolari, scrie Reuters.

Citeşte şi:  Scandal de PROPORŢII în Comisia de Cultură: Ministrul Ivaşcu, acuzat că a IGNORAT solicitările de audiere

Procesul care vizează hit-ul ei din 2013 a fost intentat marţi. Jamaicanul Michael May susţine că melodia cântăreţei pop seamănă cu o piesă pe care el a compus-o în urmă cu 25 de ani şi că ea a încălcat drepturile de autor.

Michael May, al cărui nume de scenă este Flourgon, a spus că piesa „We Run Things” din 1988 a fost „preferată de iubitorii de raggae din întreaga lume” şi că jumătate din „We Can’t Stop” îi aparţine.

El a acuzat-o pe Cyrus şi RCA Records, deţinută de Sony, că şi-au însuşit pe nedrept materialul lui, inclusiv versul „We run things. Things no run we” pe care ea îl cântă „We run things. Things don’t run we”.

Reprezentanţi ai lui Miley Cyrus nu au comentat încă, şi nici ai Sony.

May a declarat că a căutat să îşi protejeze compoziţia anul trecut, la U.S. Copyright Office, iar în noiembrie a câştigat „protecţie formală de reproducere şi difuzare” pentru toate aranjamentele muzicale din „We Run Things”.

El doreşte stoparea vânzării şi a interpretării piesei „We Can’t Stop”, potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Manhattan.

În reclamaţie nu este specificată suma pagubelor, insă avocaţii lui May au spus într-un comunicat că este un caz de 300 de milioane de dolari.

„We Can’t Stop”, înregistrată pe albumul „Bangerz” al lui Miley Cyrus, a ajuns pe locul al doilea în Billboard 100, în august 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.