Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul şi colecţionarul de artă japonez Yusaku Maezawa a anunţat numele celor opt persoane care îl vor însoţi într-o călătorie în jurul Lunii

Agerpres
Yusaku Maezawa

Ei vor călători la bordul unei rachete SpaceX, transmite vineri AFP, citat de Agerpres. Misiunea, denumită "dearMoon" ("dragăLună"), a fost anunţată în 2018. Yusaku Maezawa anunţase iniţial că intenţionează să invite şase până la opt artişti, înainte de a deschide procedura de înscriere online.

Cei opt aleşi sunt DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, YouTuber-ul american Tim Dodd, artistul ceh Yemi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, realizatorul american de documentare Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP.

A anunţat, de asemenea, două rezerve: snowboardera americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu. "Sper că fiecare va conştientiza responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria către Lună şi înapoi", a explicat Yusaku Maezawa într-un clip postat pe YouTube, devenit apoi privat.

"Vor beneficia foarte mult de pe urma acestei experienţe şi sper că o vor folosi în beneficiul planetei, a omenirii", a spus Maezawa. Potrivit site-ului misiunii, călătoria va dura şase zile, fără a se ateriza pe Lună.

Racheta SpaceX care va fi folosită pentru această misiune, Starship, va fi cea mai puternică construită vreodată. Deşi a efectuat deja zboruri atmosferice cu succes şi apoi a reuşit să aterizeze, nu a realizat încă un test de zbor orbital. Elon Musk a promis în repetate rânduri că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022.

Yusaku Maezawa, fondatorul celui mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, zozo.jp, a zburat anul trecut pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, pentru care a plătit, potrivit presei, zece miliarde de yeni (73 de milioane de dolari la cursul de schimb actual).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.