Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari lituanieni au plecat în Ucraina pentru a instrui forţele locale în manevrarea sistemelor de rachete Stinger

delfi.lt
militari lituanieni in ucraina

Militari lituanieni au plecat marţi în Ucraina cu scopul de a instrui forţe ucrainene în utilizarea sistemelor de rachete antiaeriene Stinger de fabricaţie americană, echipamente pe care ţara lor le-a furnizat Kievului, în contextul temerilor privind o posibilă invazie rusă, după ce Moscova a comasat în apropiere de frontiera cu Ucraina zeci de mii de soldaţi şi un număr important de echipamente, potrivit France Presse.

'Noi am susţinut deplin, susţinem şi vom continua să sprijinim Ucraina', a declarat şeful Statului Major al forţelor armate lituaniene, Valdemaras Rupsys, într-un comunicat.

'Armele şi tehnologiile nu sunt nimic fără know-how şi competenţele' necesare utilizării lor, astfel că 'ne vom împărtăşi cunoştinţele şi experienţa', a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Lituania a livrat duminică Ucrainei sisteme de rachete Stinger cu rază scurtă de acţiune, Washingtonul aprobând transferul de arme americane Kievului în contextul tensiunilor în creştere.

Soldaţi din Lituania îi vor instrui pe omologii lor ucraineni 'în cursul următoarelor săptămâni ' în ceea ce priveşte utilizarea acestor arme, potrivit armatei lituaniene.

Cu peste 100.000 de soldaţi ruşi comasaţi la frontiera ucraineană, Occidentul manifestă temeri cu privire la izbucnirea unui conflict major în Europa.

Rusia a anunţat marţi retragerea unora dintre unităţile militare concentrate în apropiere de frontiera ucraineană la bazele lor, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.