DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Minatul criptomonedei Bitcoin va reprezenta 0,9% din emisiile globale de carbon în 2030

curious.earth
bitcoin poluare criptomonede

Un nou studiu al New York Digital Investment Group (NYDIG) arată consumul de energie al Bitcoin că va rămâne sub 0,5% din totalul global în următorul deceniu.

NYDIG și-a publicat luna aceasta lucrarea de cercetare „Bitcoin Net Zero” , constatând consumul de energie al bitcoin și emisiile de carbon că nu vor crește în următorii ani, chiar dacă prețurile vor crește.

Studiul, care a fost scris de partenerul Castle Island Ventures, Nic Carter și fondatorul NYDIG, Ross Stevens, discută despre modul în care emisia de carbon a rețelei se poate modifica în viitor, în funcție de fluctuațiile prețului Bitcoin, dificultățile miniere și consumul de energie .

Cea mai agresivă perspectivă a studiului a constatat că emisia Bitcoin ar reprezenta în continuare o mică parte din totalul global, chiar dacă prețul BTC ar fi trecut prin acoperiș până în anul 2030, concluzionând:

„Chiar și în scenariul nostru cel mai agresiv, cel mai ridicat, în care Bitcoin atinge 10 trilioane de dolari până în 2030, emisiile sale se ridică la doar 0,9% din totalul lumii, iar cheltuielile sale de energie reprezintă doar 0,4% din totalul global.”

Raportul proiectează creșterea viitoare a mineritului Bitcoin pe baza datelor din 2020. Cercetătorii au calculat consumul istoric de energie electrică al minerilor Bitcoin în funcție de hashratul rețelei și de eficiența mașinilor, conform cointelegraph.com

Pentru anul 2020, autorii au descoperit că Bitcoin a consumat 62 terawatt-oră (TWh) de electricitate și a produs 33 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon pentru a reprezenta doar 0,04% din consumul global de energie și 0,1% din emisiile globale de carbon.

Autorii au afirmat că deșeurile de carbon asociate mineritului Bitcoin au fost „nesemnificative în termeni globali” în 2020.

În prezent, mineritul BTC folosește 101 TWh pe an, sau 0,45% din electricitatea globală. Potrivit Universității Cambridge , rețeaua Bitcoin consumă mai multă energie decât întreaga țară din Filipine.

Cu toate acestea, universitatea a constatat, de asemenea, că Bitcoin consumă mai puțină energie electrică decât toate frigiderele din SUA combinate și doar 4,6% din energia totală utilizată pentru climatizarea rezidențială la nivel mondial.

Raportul a concluzionat, de asemenea, că perspectivele „decarbonizării” mineritului Bitcoin în viitor arată o promisiune semnificativă, afirmând:.

„Pe termen lung, intensitatea emisiilor de carbon ale Bitcoin (și, odată cu aceasta, emisiile absolute de carbon ale Bitcoin) vor scădea, pe măsură ce dezvoltarea energiei regenerabile continuă și țările se străduiesc să-și decarbonizeze rețelele electrice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.