Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării britanic: 'În spirit de solidaritate, Regatul Unit va trimite un mic număr de militari în Lituania'

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Marea Britanie va trimite "un mic număr" de militari în Lituania, a anunţat Ministerul Apărării britanic luni, în contextul tensiunilor regionale legate de comasarea de trupe ruse în apropiere de frontiera ucraineană, relatează AFP.

"În spirit de solidaritate, Regatul Unit va trimite un mic număr de militari pentru a susţine Lituania în materie de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Această desfăşurare va contribui la consolidarea capacităţii Lituaniei de a face faţă presiunilor de-a lungul frontierei sale cu Belarus", a indicat ministerul pe Twitter.

"Regatul Unit şi Lituania au preocupări comune cu privire la consolidarea dispozitivului militar rusesc la frontiera cu Ucraina şi criza actuală a migranţilor la frontiera Lituaniei cu Belarus", a indicat ministrul apărării, Ben Wallace, justificând această desfăşurare, informează Agerpres.ro.

Citește și: Secretarul general al ONU şi-a exprimat 'profunda sa îngrijorare faţă de tensiunile crescute' între Rusia şi Occident legate de Ucraina

Întăriri germane au început să sosească luni în Lituania, ţară membră a NATO.

Cu peste 100.000 de soldaţi ruşi comasaţi la frontiera ucraineană, se intensifică temerile privind izbucnirea unui conflict major în Europa, notează AFP.

Citește și: Uniunea Europeană pregăteşte o serie de răspunsuri la orice acţiune a Rusiei faţă de Ucraina

Rusia, care a anexat deja Crimeea în 2014 şi îi susţine pe separatiştii proruşi în estul Ucrainei, a negat constant orice intenţie agresivă.

Dimpotrivă, Moscova se declară ameninţată de extinderea infrastructurii NATO în Europa de Est şi cere "garanţii de securitate", în special asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.