Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii din Franța reproduce într-o tapiserie o lucrare a artistei Marjane Satrapi pentru JO 2024

Marjane Satrapi

Artista franco-iraniană Marjane Satrapi (foto) a pictat un triptic pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, care va fi reprodus într-o tapiserie de către artizanii prestigioasei Manufacture des Gobelins, a anunţat joi Ministerul Culturii, potrivit AFP, arată Agerpres.

Pe fundalul Turnului Eiffel, în culorile vii tipice artistei, macheta-model prezintă o aruncătoare de suliţă, o aluzie la afişul oficial al Jocurilor din 1924, alături de persoane care practică breakdance-ul şi skateboarding-ul, două sporturi care vor fi adăugate programului JO de vară de la Paris din 2024.

Autoare de benzi desenate, pictoriţă şi regizoare, Marjane Satrapi, stabilită la Paris, a devenit cunoscută la nivel mondial prin banda desenată şi filmul "Persepolis", mărturii ale vieţii sale înainte şi după Revoluţia Islamică.

Tapiseria "va fi ţesută manual timp de trei ani de către artizani de la Manufacture des Gobelins şi Manufacture de Beauvais şi va fi finalizată în 2024", a anunţat ministerul. Ţesutul acestei tapiserii de 9 metri lungime şi 3,3 metri înălţime urmează să înceapă în luna septembrie.

Ministerul Culturii se mobilizează şi pentru lansarea unei "olimpiade culturale" în toamna anului 2021, în colaborare cu COJO (Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris ) - un program în care sportul va reprezenta ocazia pentru organizarea unor evenimente culturale în cele mai variate formate.

Proiectul lui Marjane Satrapi este prima lucrare a acestei "olimpiade culturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.