Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne, dotat cu 19 autospeciale de intervenție și salvare din fonduri europene

radiounirea.ro
autospeciale ISU

Ministerul de Interne va recepționa, vineri, 19 autospeciale de intervenție și salvare – autoscări, care pot acționa până la 42 de metri înălțime, acestea având o valoare de 51 milioane lei, din fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), scrie mediafax.

citește și: Kelemen Hunor, atac dur la adresa premierului:’Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense’

„Cele 19 autoscări sunt incluse în proiectul „Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020 - ”, depus de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și avizat din punct de vedere al eligibilității activităților în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) de către Ministerul Fondurilor Europene”, se arată într-un comunicat al MAI.

Cele 19 autospeciale au fost cumpărate cu suma de peste 51 de milioane de lei, bani din fonduri europene, și vor fi folosite de pompieri.

Potrivit reprezentanților MAI, autoscările au o capacitate de urcare de până la 42 de metri (peste un bloc cu zece etaje).

„Proiectul „VIZIUNE 2020 - ” se înscrie în Prioritățile Strategice privind dezvoltarea capabilităților terestre și maritime necesare asigurării răspunsului în situații de urgență în România, document aprobat de către ministrul afacerilor interne, Carmen Dan”, mai transmite MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.