Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei: România ar putea demara construcția unei fabrici de elicoptere

elicopter

România ar putea produce elicoptere într-o nouă uzină, lucrările de construcție a unei astfel de fabrici urmând să fie demarate din a doua jumătate a lunii octombrie 2015, dacă procedurile legale vor fi îndeplinite la timp, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, citat de Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, s-a întâlnit, recent, cu reprezentanți ai companiilor Airbus Helicopters (Franța) și Airbus Helicopters Industries (România). „În cadrul discuțiilor, a fost evidențiată determinarea pentru realizarea în România a unei noi capacități industriale destinate producției de elicoptere și finalizarea procedurilor legale de obținere a ajutorului de stat și a autorizațiilor de construire a noii fabrici. Au fost discutate, de asemenea, aspecte privind principiile care vor fi incluse în noul Acord de cooperare care va contribui la definirea și statuarea noului cadru de cooperare. Acordul va statua inclusiv participarea largă a unor companii românești din industria aerospațială, în calitate de potențiali subcontractori, la fabricarea acestui elicopter. Reprezentanții Airbus Helicopters au menționat că, în condițiile în care toate procedurile legale vor fi îndeplinite în timp, este posibil ca începerea lucrărilor de construcție la noua fabrică de elicoptere să aibă loc în a doua jumătate a lunii octombrie”, se precizează într-un comunicat al ministerului de resort.

Luna trecută Ministerul Economiei preciza că lucrările la capacitatea de producție din România, unde vor fi realizate elicopterele de tip Super Puma MK 1, ar putea începe la jumătatea lunii octombrie. Înființarea acestei capacități de producție va asigura și crearea de noi locuri de muncă, procesul de recrutare a primului lot de angajați cu înaltă calificare fiind finalizat în proporție de 95%.

În septembrie 2014, fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, și președintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury, au semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și Airbus Helicopters privind „Proiectul Super Puma MK 1”.

Memorandumul exprimă intenția Guvernului și a Airbus Helicopters de a coopera și de a sprijini reciproc acțiunile necesare pentru extinderea pe piața din România și de a dezvolta capacitățile de producție pentru elicopterele de tip Super Puma MK1 în cadrul Parcului tehnologic aerospațial de pe platforma IAR Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.