Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului și Hidroelectrica, protocol de colaborare pentru accesarea de fonduri europene

AP
bani

Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, şi preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, au semnat joi, la Centrala Hidroelectrică de la Stejaru, un protocol de colaborare pentru accesarea de fonduri europene în domeniul mediului, scrie Agerpres.

Graţiela Gavrilescu a explicat că un prim punct al protocolului prevede conservarea biodiversităţii Văii Jiului, identificarea soluţiilor pentru a asigura un debit ecologic necesar susţinerii comunităţilor biologice de floră şi faună şi a nevoilor economico-sociale ale comunităţii locale.

"Este o finanţare nerambursabilă de aproximativ 2 milioane de euro, iar specialiştii noştri vor trebui să depună proiectul până anul viitor, în martie", a declarat ministrul Mediului.

Al doilea punct al protocolului prevede accesarea unui proiect privind creşterea gradului de conştientizare la nivelul Ministerului Mediului şi al structurilor cu responsabilitate în gestionarea deşeurilor care ajung în apele de suprafaţă, precum şi efectele acestora asupra sănătăţii populaţiei şi a mediului. Acest proiect, cu o valoare nerambursabilă estimată la 10 milioane de lei, trebuie depus la jumătatea lunii noiembrie.

"Sunt două teme extrem de ambiţioase. Acest protocol de colaborare va fi baza proiectelor pe care le vom scrie", a spus Graţiela Gavrilescu.

La eveniment a fost prezent şi ministrul Energiei, Anton Anton.

Protocolul dintre Ministerul Mediului şi Hidroelectrica a fost semnat în contextul acţiunii de ecologizare a lacului de acumulare Izvorul Muntelui de la Bicaz, pe care au fost aduse de viiturile din luna iulie peste 350 de tone de pet-uri şi deşeuri din lemn. Până la această dată au fost strânse de pe luciul apei, cu sprijinul Hidroelectrica şi al voluntarilor, peste 250 de tone de deşeuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.