Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului INTERVINE în scandalul puilor de urs: bărbații ar putea răspunde PENAL - VIDEO

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a comentat imaginile video apărute în spațiul public, în care se vede cum mai mulți lucrători silvici agresau exemplare de pui de urs într-o pădure din județul Harghita.

„Acțiunile reprobabile ale acestor persoane sunt de natură penală și încalcă prevederile OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice. Potrivit actului normativ, este interzisă şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă săvârşirea următoarelor fapte:

a) orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;

b) perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie;

c) deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

Comisarii GNM CJ Harghita au ajuns la fața locului și evaluează situația pe teren. Până la ora actuală, puii de urs nu au fost identificați și căutările continuă, în pofida condițiilor meteo neprielnice pentru astfel de activități și a configurației terenului.

Din imaginile video se poate constata că puii de urs sunt în stadiu timpuriu de dezvoltare, având vârsta de 2-3 săptămâni. În cazul în care echipele aflate pe teren vor reuși să identifice exemplarele, comisarii de mediu și experții în managementul speciei vor căuta cea mai buna soluție pentru ca puii de urs să supraviețuiască și vor decide dacă se impune plasarea acestora în custodie provizorie către centrul de reabilitare de la Bălan.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

MMAP condamnă ferm acest tip de comportament și va colabora cu organele de cercetare penală, care au deschis deja o anchetă în acest caz, în vederea sancționării celor vinovați. Facem un apel către toți cetățenii să se abțină de la astfel de gesturi și să evite interacțiunea cu animalele sălbatice în habitatul lor natural”, au declarat reprezentanții Ministerului Mediului.

Filmarea poate fi văzută AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.