Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri: Programul Start-up Nation, în linie dreaptă pentru lansare

evz.ro
antreprenor

În urma publicării articolul "Unul dintre principalele programe ale Guvernului un fiasco. Blocaj total" pe portalul stiripesurse.ro, Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, transmite următorul punct de vedere:

La preluarea mandatului de către ministrul Alexandru Petrescu au fost ridicate și problemele legate de salarizarea personalului din Oficiile teritoriale pentru IMM_uri și Cooperație (OTIMMC). Precizăm că în anul 2016 OTIMMC-urile au făcut două greve, care au avut ca subiect revendicări salariale, fără a li se rezolva aceste probleme.

Nota, la care face referire articolul, dincolo de reflectarea realității, și-a demonstrat eficiența, Guvernul reacționând intern imediat pentru remedierea și evitarea sincopelor de orice fel.

În acest sens, atât pentru rezolvarea problemei salariale și a volumului de muncă mult prea mare pentru personalul existent, cât și pentru acordarea unui suport suplimentar investitorilor străini în raport cu autoritățile locale, conform Programului de guvernare s-a optat pentru soluția transformării OTIMMC-urilor în agenții pentru IMM-uri, atragere de investiții și promovare a exportului, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Menționăm, de asemenea, că această Notă reprezintă justificarea urgenței pentru adoptarea acestei Ordonanțe care asigură mărirea numărului de angajați și a grilei de salarizare.

În prezent, la solicitarea angajaților OTIMMC și pentru a evita orice fel de conflicte sindicale au loc discuții pentru identificarea soluțiilor de creștere a salariilor.

În ceea ce privește derularea programului Start-up Nation, aceasta ține atât de arhitectura programului, dar, foarte important, și de oamenii care îl implementează și de nevoia acestora de a fi motivați pentru a performa. Facem precizarea că săptămâna aceasta, începând de luni și până joi, se desfășoară o ședință de lucru pentru definitivarea Ghidului Start-up Nation cu angajații Oficiilor din toată țara.

Reamintim că derularea programului Start-up Nation se află în time-ing-ul calendarului Programului de guvernare, urmând a fi lansat în luna iunie, în materializarea lui fiind necesari mai mulți pași.

Astfel, a fost adoptata, cu amendamente in plenul Parlamentului in data de 24 aprilie a.c., Legea de aprobare a OUG 10/2017, care a fost transmisa către Administrația Prezidențiala spre promulgare.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start Up Nation, modificate în urma aprobării amendamentelor la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 10/2017, lista codurilor CAEN eligibile în cadrul schemei, precum și modelul de plan de afaceri, care pot fi studiate accesând link-ul http://www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017.

Astfel, operaționalizarea programului StartUp Nation depinde în mod direct de parcurgerea a trei etape consecutive pentru asigurarea unui flux corect de implementare, obligatorii în ordinea de mai jos:

- promulgarea de către Administrația Prezidențială a legii de aprobare a OUG 10/2017, lege care a trecut printr-un amplu proces de consultare în Parlament și care a adus completări substanțiale ordonanței inițiale, aprobată în luna ianuarie.

- aprobarea normelor de implementare a ordonanței, o etapă ulterioară promulgării legii, pentru ca normele să fie în deplină coerență și concordanță cu prevederile legii de aprobare a ordonanței.

- aplicația electronică necesară demarării Programului StartUp Nation, care este achiziționată și va deveni funcțională după promulgarea Legii de aprobare a OUG 10/2017.

În acest moment, toate angajamentele care îi revin Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în implementarea programului Start-up Nation, dar și toate celelalte angajamente din Programul de guvernare, sunt în marja de timp asumată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.