Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre principalele programe ale Guvernului, un FIASCO. Blocaj total/ DOCUMENT

start-up nation

Programul "StartUp Nation", lansat de Guvern la începutul anului, nu a depăşit stadiul de promisiune, după ce a fost amânat deja de trei ori. Mult lăudatul program a ajuns într-un blocaj total, după ce oficialii ministerului pentru Mediul de Afaceri au descoperit în ultimul moment că nu au suficienți oameni pentru implementare, iar cei care lucrează deja în minister sunt foarte prost plătiți.

Vezi și: Tudorel Toader, prima reacție la ordinul lui Dragnea pe tema SIPA

În criză de timp și de soluții, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a trimis săptămâna trecută câte o scrisoare către Dragnea și Grindeanu, în care cerea ajutor pentru rezolvarea situației.

Vezi AICI scrisoare către Dragnea și AICI scrisoarea către Grindeanu!

„În cadrul celor opt O.T.I.M.M.C. există un număr total de 89 de posturi de natură contractuală, din care ocupate efectiv numai 76, fapt datorat în special neatractivității nivelului salarial, în medie 1200 de lei net lunar, raportat la volumul ridicat de muncă și a speficifității activității pe care o desfășoară personalul din acest structuri, implicând responsabilitatea angajării de fonduri nerambursabile”, afirmă ministrul.

În 2016, activitatea oficiilor a fost blocată de greve de două ori, iar inițiativa guvernului de a suplimenta numărul de posturi prin înființarea a nouă agenții pentru IMM, prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale, este insuficientă dacă nu se măresc și salariile, mai spune Petrescu în scrisorile către Grindeanu și Dragnea.

Mai mult, pe 9 mai, Sindicatul OTIMMC a înștiințat conducerea ministerului că va fi declanșat conflictul general de muncă. „Vă informăm, domnule prim-ministru, că ne confruntăm cu un blocaj iminent în implementarea programului Start-up National”, scrie ministrul Petrescu în scrisorile obținute de stiripesurse.ro.

UPDATE: În urma publicării informaţiilor de mai sus, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a transmis o replică. Vezi AICI replica!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.