Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății, PRECIZĂRI la trei ani de la Colectiv - Investițiile făcute pentru tratarea marilor arși în România

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

300 de paturi pentru arşi sunt în rețeaua Ministerului Sănătății, a Administrației Locale și a Academiei Române, numărul acesta crescând cu doar 70 în ultimii doi ani, în timp ce proiectul pentru cele patru centre mari de arşi, început în 2012, va fi finalizat în 2019, anunţă Ministerul Sănătăţii, conform Mediafax.

“Numărul total de paturi arși în 2015 - 2017 din rețeaua Ministerului Sănătății, a Administrației Locale și a Academiei Române: 2015 - 227; 2016 - 282; 2017 – 298”, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, în ultimii doi ani, 28 de supravieţuitori ai incendiului din Colectiv au fost trataţi peste hotare. În 2018, numărul acestora este de 23.

“În perioada 01.01.2017 - 15.10.2018 au beneficiat de finanțare din partea Ministerului Sănătății pentru tratament în străinătate un număr de 28 de pacienți răniți în clubul Colectiv. Plățile efectuate au fost de: 84.0545,34 EUR, 3.317,04 GBP, 6.000 SEK şi 45541 USD”, mai arată instituția.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţă că numărul pacieţilor cu arsuri, care se tratează peste hotare, este în creştere.

“Menționăm că numărul persoanelor care beneficiază de tratament în străinătate este într-o continuă dinamică. Țările în care pacienții au efectuat/efectuează tratamentele sunt: Israel, Germania, Belgia, Olanda, Franța, Suedia și Anglia”, se mai arată în sursa citată.

Printr-un program al Băncii Mondiale, România îşi propune să construiască patru centre de mari arşi la Timişoara, Târgu Mureş şi două în Bucureşti.

“În prezent au fost finalizate procedurile de achiziție pentru serviciile de expertizare tehnică, studiu de fezabilitate, proiectare tehnică și detalii de execuție pentru cele 4 centre de mari arși. Se are în vedere ca până la sfârșitul anului 2019, proiectele tehnice să fie finalizate și să fie initiate procedurile de achiziție de lucrări civile de construcții”, se mai arată în comunicatul trimis de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că în anul 2020 se estimează că vor fi semnate contractele de execuție.

Un alt centru de mari arși pentru care lucrările au fost finalizate în anul 2017 se află în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași. Se estimează că acest centru va fi funcțional în 2019, ulterior finalizării procedurii de achiziție de echipamente specifice dotării și livrării acestora.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

În România sunt 64 de spitale de stat, care au în structura lor secţii sau compartimente de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructive. Dintre ele, 24 au secţii pentru îngrijire de arsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.