Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul ucrainean al Apărării susține că Rusia a folosit deja două treimi din arsenalul său de rachete

oleksei reznikov

Rusia a folosit deja două treimi din arsenalul său de rachete. Cu toate acestea, are în stocul de rezerve peste 600 de rachete de diferite tipuri - relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la o postare a ministrului ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, pe Twitter.

"Demilitarizarea Rusiei! Folosind sute de rachete de înaltă precizie împotriva țintelor civile din Ucraina, statul agresor își reduce capacitatea de a distruge ținte militare", a spus ministrul.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, înainte de începerea unui război de proporţii, Federația Rusă avea 900 de rachete terestre Iskander, 500 de rachete maritime Kalibr și 444 de rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555.

În momentul de faţă, în arsenalul Rusiei mai există: 124 de rachete Iskander; 272 de rachete Kalibr; 213 de rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555.

Amintim că secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, a spus că Rusia avea puțin mai mult de un sfert de rachete de înaltă precizie din arsenalul său, care exista înainte de luna februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.