Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru 'remaniat' de propriii copii. Scandal în guvernul scoțian

independent.co.uk
Michael Matheson

Ministrul scoţian al sănătăţii şi-a prezentat demisia joi, în urma unui scandal provocat de un meci de fotbal urmărit de fii săi pe iPad-ul său de serviciu în timpul unei vacanţe în Maroc, ceea ce a dus la o factură telefonică de peste 12.000 de euro, informează AFP, conform Agerpres.

În contextul în care Parlamentul scoţian urmează să prezinte concluziile sale privind această afacere jenantă pentru independentiştii aflaţi la putere, Michael Matheson a explicat în scrisoarea sa de demisie că preferă să părăsească guvernul pentru a nu "distrage atenţia" de la activitatea sa politică.

Incidentul a ieşit la iveală în noiembrie 2023, la aproape un an după vacanţa familiei ministrului în Maroc, între sfârşitul lui decembrie 2022 şi începutul lui ianuarie 2023.

Matheson declarase iniţial că a folosit tableta pentru munca sa, astfel că iniţial factura a fost plătită de contribuabilul scoţian, însă opoziţia a calculat că ar fi trebuit să fi fost trimise mii de e-mailuri în decurs de câteva ore pentru a se ajunge la această sumă.

Vinovat

În cele din urmă, el a recunoscut în Parlament că fiii săi adolescenţi au urmărit un meci de fotbal pe dispozitiv, şi-a cerut scuze aleşilor şi a decis să restituie suma de circa 11.000 de lire sterline (12.900 de euro).

Exprimându-şi "tristeţea" faţă de acest anunţ, primul ministru Humza Yousaf a fost de acord, de asemenea, că este "preferabil" ca Matheson să părăsească guvernul acum, astfel încât viitoarele dezvăluiri despre cheltuielile sale de călătorie în străinătate "să nu devină o distragere a atenţiei".

Michael Matheson, în vârstă de 53 de ani, s-a alăturat guvernului scoţian în 2011 şi a ocupat diverse funcţii în ultimii 13 ani, deţinând printre altele portofoliile Justiţiei, Transporturilor şi Sănătăţii, pe ultimul din martie 2023

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.