Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul adjunct al Economiei din Turcia spune că România e pe o cale bună privind parteneriatele public private

turcia

Ministrul adjunct al Economiei din Republica Turcia, Fatih Metin, a declarat miercuri că România este pe o cale bună în ceea ce priveşte parteneriatele public private (PPP) şi ştie foarte bine ce are de făcut. La finalul unui program de training pe tema PPP ce a avut loc la Bucureşti şi la care au participat 80 de reprezentanţi ai instituţiilor publice din ţara noastră, Fatih Metin a spus că România şi Turcia pot colabora în domeniul parteneriatelor public private, conform Agerpres.

"Noi avem o investiţie în PPP-uri în Turcia de 130 de miliarde de dolari", a semnalat Fatih Metin.

El a menţionat că programul de training pe tema parteneriatelor public private, care a avut loc marţi şi miercuri la Bucureşti, a fost susţinut de opt profesori din Turcia. Metin a precizat că programul a fost organizat de Consiliul pentru Relaţii Economice Externe din Turcia - DEIK şi a opinat că numărul de participanţi din România la acest training dovedeşte că România acordă o mare importanţă acestui domeniu.

"România este pregătită în domeniul PPP-urilor. Ştim că se pregăteşte cadrul legal în Parlament pentru adoptarea legii parteneriatului public privat şi, de asemenea, participarea multor reprezentanţi din sectorul public dovedeşte acest lucru, sigur că aici trebuie să adăugăm sectorul privat, pentru că vom forma o delegaţie din România din sectorul privat şi cel de stat pentru a îi invita în Turcia să vadă la faţa locului cele mai mari proiecte din lume - poduri, tunele, autostrăzi, spitale, aeroporturi", a adăugat Fatih Metin.

La rândul său, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a spus că este o coincidenţă minunată că seminarul a avut loc într-un moment în care România îşi finalizează legislaţia în domeniul PPP. El a afirmat că în Turcia sunt proiecte gigantice şi modele de succes în domeniul parteneriatelor public private. Trainingul a avut loc în cadrul activităţilor organizate cu ocazia aniversării a 140 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice Turcia-România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.