Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării: Nu se pune problema armatei obligatorii în România

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, reafirmă că în România nu se pune problema reintroducerii obligativităţii serviciului militar, el arătând că există un proiect care prevede că cei care doresc pot urma patru luni de pregătire militară, având, în urma acesteia, unele beneficii.

„Am spus şi repet: nu se pune această problemă. Armata nu este obligatorie şi, după cum ştiţi, există un proiect referitor la serviciul militarilor voluntari în termen, care va reglementa şi posibilitatea celor care doresc să aibă pregătire militară din diferite motive. Este vorba de o perioadă care să fie de până la patru luni, să cuprindă oameni care să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani” , a afirmat Angel Tîlvăr într-un interviu difuzat duminică de Digi 24.

Acesta a precizat că cei care aleg pregătirea militară voluntară vor avea, în perioada pregătirii, de indemnizaţie, cazare, hrană, echipare iar la final vor primi trei salarii medii brute pe economie, conform proiectului.

Ministrul Apărării Naţionale mai spune că, indiferent de perioada electorală, în ceea ce priveşte armata obligatorie „această problemă nu se pune”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.