Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii, după discuţii cu artiştii: Vârsta nu trebuie să conteze la evaluarea managerilor

tvr isi schimba directorii

Potrivit unui comunicat, ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii instituţiilor de cultură, pentru a discuta propunerile privind conţinutul ordonanţei care reglementează managementul instituţiilor publice de cultură.

La întâlnire au participat Ion Caramitru (foto), directorul Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", şi George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie.

"Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a luat cunoştinţă de revedincările mediului cultural în 2013, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor. Încă de atunci, actualul ministru al Culturii s-a declarat de acord cu solicitările reprezentanţilor instituţiilor de cultură, poziţie pe care şi-o menţine şi în prezent", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, una dintre solicitări este aceea referitoare la posibilitatea ca managerii instituţiilor de cultură să îşi poată păstra funcţia şi după împlinirea vârstei legale de pensionare.

"Consider că performanţa şi nu vârsta ar trebui să fie criteriul de evaluare a activităţii unui manager de instituţie culturală şi, în general, a oricărui manager. Am susţinut acest punct de vedere în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor şi continui să îl susţin acum, în calitate de Ministru al Culturii", a declaratGigel Ştirbu, la finalul întrevederii, fiind citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, în data de 4 februarie, ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, şi reprezentanţii intituţiilor de cultură, vor merge la Comisia pentru cultură pentru a susţine modificările pe care aceştia din urmă le-au propus pentru modificarea ordonanţei de urgenţă 68/ 2013.

La jumătatea lunii ianuarie, Ion Caramitru, George Mihăiţă şi Alexandru Arşinel criticau Guvernul pentru emiterea OUG care prevede înlăturarea de la conducerea instituţiilor de cultură a managerilor cu vârsta peste 65 de ani, declarând că iniţiativa "a izvorât dintr-un cap lipsit de logică" şi "nu ajută cultura".

Sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.