Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii i-a cerut demisia directorului interimar al Muzeului Naţional 'Constantin Brâncuşi' din Târgu-Jiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Breaz

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, i-a cerut demisia directorului interimar al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Valentin Chepeneag, din cauza unor declaraţii „profund greşite şi iresponsabile”, anunță news.ro.

În luna aprilie a acestui an, Valentin Chepeneag a fost numit de ministrul Culturii director interimar la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, care este în fază de proiect.

În ultimele zile, Chepeneag a publicat pe Facebook mai multe mesaje în care îşi arăta admiraţia faţă de fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, şi faţă de mareşalul Ion Antonescu.

Postarea prin care marca 120 de ani de la naşterea lui Zelea-Codreanu, cu citate din Mircea Eliade şi Iuliu Maniu, a fost ştearsă, însă ministrul Culturii i-a solicitat luni demisia.

„Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se delimitează de afirmaţiile făcute recent, în spaţiul public online, de managerul interimar al Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, Valentin Chepeneag. Considerăm că declaraţiile domnului Chepeneag sunt profund greşite şi iresponsabile, acestea neexprimând poziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a anunţat instituţia, marţi, pe contul de Facebook.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, „i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.