Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii, îndemn pentru subordonați și pentru români: 'Să ne pregătim pentru a marca 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi'

Artmark
La Jeune fille sophistiquée - Constantin Brâncuși

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a îndemnat, luni, la demararea pregătirilor pentru a marca, pe 19 februarie, împlinirea a 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi, remarcând buna desfăşurare a acţiunilor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi lui Mihai Eminescu, informează Agerpres.

"Mulţumesc tuturor celor implicaţi şi sper ca astfel de acţiuni să devină o tradiţie. Flacăra Culturii trebuie păstrată vie, pe tot parcursul anului, pentru că în lipsa culturii devenim tot mai săraci. Şi, dacă tot am început anul în forţă, îndemn să rămânem pe aceeaşi linie a bunelor obiceiuri şi să ne pregătim pentru a marca o altă zi importantă: anul acesta, la data de 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea unui alt mare român: Constantin Brâncuşi. E datoria noastră să nu ne uităm reperele, valorile, dar şi să le promovăm constant", a declarat Gheorghiu, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită anul acesta prin aprinderea Flăcării Culturii, prin proiecţii luminoase pe clădiri importante, în 17 oraşe din ţară. Totodată, 29 de oraşe au avut diferite acţiuni pentru a marca 171 de ani de la naşterea lui Eminescu, iar Ministerul Culturii a organizat un concert la Ateneul Român, eveniment care se doreşte a deveni o tradiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.