Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe al Israelului: 'Retragerea americană din Afganistan a fost decizia bună, dar nu a fost pusă în practică aşa cum ar fi trebuit'

Yair Lapid

Retragerea americană din Afganistan a fost 'probabil decizia bună', însă nu a fost pusă în practică 'aşa cum ar fi trebuit', a apreciat miercuri ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, transmite AFP.

Mare aliat al Statelor Unite, Israelul nu comentase până acum în mod oficial retragerea forţelor americane din Afganistan, unde talibanii au recucerit puterea în august.

Citește și: Criticat pentru gestionarea crizei din Afganistan, şeful diplomaţiei britanice anunţă o vizită în regiune

Retragerea 'nu s-a desfăşurat cum ar fi trebuit', a declarat şeful diplomaţiei israeliene, cu ocazia unei întâlniri la Ierusalim cu jurnalişti străini. 'Era probabil decizia bună, dar ea nu a fost executată bine', a adăugat Lapid.

În opinia sa, este dificil să 'se înţeleagă bine repercusiunile acestei decizii', mai ales asupra ţărilor vecine, precum Pakistanul, dar şi asupra Iranului, inamicul numărul unu al Israelului, care se află de acum în situaţia de a avea o 'mare frontieră cu o ţară sunnită extremistă guvernată de o organizaţie sunnită extremistă'.

Citește și: Uniunea Europeană va încerca să prevină un val migrator dinspre Afganistan susţinând ţările vecine

Pe de altă parte, ministrul israelian a fost de părere că retragerea americană nu este semnul unui dezinteres în creştere al Washingtonului faţă de regiune, scrie Agerpres.ro.

'Nu cred că Statele Unite se vor retrage din Orientul Mijlociu şi, de altminteri, aceasta a făcut parte din discuţiile pe care prim-ministrul (israelian) le-a avut recent la Washington', a afirmat Lapid.

Citește și: Operațiune militară secretă demarată de SUA: cum au fost evacuați pe furiș americanii cu ajutorul talibanilor; rolul sediului MAI

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă pe 27 august, o întrevedere amânată cu o zi din cauza atentatului de la aeroportul din Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.