Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe canadian: 'Canada ar dori să contribuie la ancheta privind explozia mortală din portul Beirut'

Agerpres
Beirut explozie

Canada este pregătită să contribuie la ''ancheta privind explozia mortală din portul Beirut şi insistă pe necesitatea reformelor în Liban'', a anunţat joi ministrul de externe canadian, Francois-Philippe Champagne, în timpul unei vizite de solidaritate în ţara mediteraneană, informează AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

Francois-Philippe Champagne a subliniat că este necesar ca Libanul să realizeze ''reforme economice şi politice necesare pentru redresarea durabilă'' a ţării, dar şi să desfăşoare ''o anchetă credibilă'' pentru a determina circumstanţele deflagraţiei produse la 4 august şi soldate cu peste 180 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi.

''Canada ar dori să contribuie la anchetă'', a adăugat şeful diplomaţiei canadiene, care i-a dat asigurări preşedintelui Libanului, Michel Aoun, cu privire la ''solidaritatea Canadei cu poporul libanez''.

Justiţia libaneză, care coordonează ancheta, a emis deja mandate de arestare pe numele a 16 suspecţi, printre care directorul portului Beirut şi directorul autorităţii vamale libaneze, şi urmează să interogheze alte câteva persoane.

Potrivit autorităţilor libaneze, explozia din 4 august a fost provocată de o cantitate enormă de nitrat de amoniu stocată în portul Beirut. Preşedintele Aoun a refuzat o comisie de anchetă internaţională, dar agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii american (FBI) şi experţi francezi s-au alăturat deja anchetei.

De asemenea, ministrul canadian a anunţat că guvernul de la Ottawa va contribui cu o sumă egală cu donaţiile particulare strânse prin Fondul canadian de salvare pentru Liban, care a colectat 8 milioane de dolari canadieni (5,1 milioane euro). În Canada trăieşte o importantă comunitate libaneză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.