Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne din Turcia susține că teroriștii responsabili pentru atentatul de la Ankara au venit din Siria

twitter
cutremur turcia

Cei doi autori ai atentatului comis la Ankara pe 1 octombrie, în care doi poliţişti au fost răniţi, au sosit "cel mai probabil" din Siria folosind o parapantă cu motor, a declarat joi ministrul turc de interne Ali Yerlikaya, relatează AFP.

"Autorii atentatului de la Ankara au sosit cel mai probabil din Siria cu o parapantă cu motor", a declarat Ali Yerlikaya pentru jurnalişti la Istanbul, potrivit Agerpres.

"Nu am reuşit încă să găsim parapanta. Acţionăm pentru a asigura securitatea în ceea ce priveşte zborurile la joasă altitudine", a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Declaraţia privind posibilul mod de operare al celor doi atacatori de la Ankara aminteşte de cel folosit la 7 octombrie de unii membri ai grupării islamiste Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza, în timp ce alţii au ajuns pe cale terestră şi pe mare.

Aproximativ 1.200 de israelieni, majoritatea civili, au fost ucişi în ofensiva lansată de Hamas în Israel.

Cei doi atacatori de la Ankara au murit în atentatul asupra clădirii Ministerului turc de Interne şi al poliţiei, unul în momentul detonării vestei explozive, iar celălalt împuşcat mortal de poliţişti.

Atacul, revendicat în aceeaşi zi de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a declanşat o serie de bombardamente lansate de Turcia în nordul Siriei şi în Irak, unde PKK dispune de baze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.