Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul delegat pentru afaceri europene l-a asigurat pe omologul său francez de interesul ţării noastre de a asigura un mandat de succes la șefia UE

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a evidenţiat la întrevederea pe care a avut-o joi cu ministrul omolog francez, Nathalie Loiseau, interesul ţării noastre de a asigura un mandat de succes la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, relatează Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, oficialul român a evidenţiat "interesul ţării noastre de a asigura un mandat de succes la Preşedinţia Consiliului UE, în strânsă cooperare cu statele membre şi instituţiile europene, care să avanseze agenda europeană de o manieră consensuală şi eficientă, în beneficiul cetăţenilor, cu accent pe obiectivul politic transversal de asigurare a coeziunii economice, sociale şi teritoriale la nivel european".

Discuţiile au pus în evidenţă similitudinea poziţiilor României şi Franţei asupra unor priorităţi actuale ale agendei UE. De asemenea, a fost subliniată importanţa încheierii unui acord cu privire la viitorul Cadru Financiar Multianual cel târziu în toamna acestui an şi a păstrării unui rol important pentru Politica Agricolă Comună în viitorul buget al Uniunii.

MAE menţionează că a fost reafirmat faptul că România şi Franţa sunt parteneri strategici care împărtăşesc obiectivul unei Uniuni mai puternice, mai eficiente şi mai democratice, mai aproape de cetăţenii săi şi colaborează îndeaproape pentru realizarea acestuia, inclusiv în perspectiva Summitului de la Sibiu privind viitorul Europei, din 9 mai.

Citește și: Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo îndeamnă ţările din Orientul Mijlociu 'să depăşească vechile rivalităţi pentru binele regiunii'

Cu prilejul întrevederii, a fost reafirmat caracterul special al relaţiei bilaterale, deschiderea către dialog şi o cooperare intensificată cu partenerii francezi, inclusiv pe durata exercitării, pentru prima dată, a mandatului României de Preşedinţie a Consiliului UE.

Vizita ministrului francez a avut loc în contextul preluării de către România a mandatului de Preşedinţie a Consiliul Uniunii Europene la 1 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.