Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei afirmă că acţionarii COS Târgovişte i-au prezentat un proiect bazat pe o tehnologie unică în lume privind producţia de oţel special cu emisi

b1tv.ro
Florin Spataru

 

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, joi, după o vizită la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, că acţionarii combinatului i-au prezentat un plan investiţional care prevede producţia de oţel la standarde europene, în cadrul unui proces cu emisii reduse de carbon. Spătaru a subliniat că doreşte implicarea Guvernului pentru ca acest plan să fie aplicat chiar mai devreme decât şi-au propus acţionarii COS Târgovişte.

”COS Târgovişte este un reper atât pentru judeţ, dar e un reper şi pentru economia naţională. Sunt câţiva ani de când această companie naţională nu a mai funcţionat şi atunci am importat. (...) Mă bucur că am văzut că funcţionează laminorul, că sunt 15.000 de tone de oţel beton care vor fi livrate pe piaţa naţională, asta înseamnă că vom putea continua proiectele de construcţie, proiectele de infrastructură mare, dar de asemenea am discutat şi despre dificultăţile pe care le au: preţul energiei, costurile mărite, programul investiţional pe care îl au pentru a produce oţel de calitate care să respecte standardele europene şi pentru a avea procese de producţie cu emisii reduse de carbon”, a afirmat ministrul Economiei, joi, la Târgovişte, în urma unei vizite pe care a făcut-o la Combinatul de Oţeluri Speciale (COS), preluat anul acesta de compania Donalam-AFV Beltrame.

 

Potrivit lui Florin Spătaru, proprietarul COS Târgovişte a prezentat ”un proiect ambiţios şi care ar putea fi unic în lume”, motiv pentru care l-a invitat la minister pentru a discuta ”aplicat de strategia investiţională şi modul în care statul român va sprijini acest program pentru a nu crea întârzieri”.

 

Întrebat ce l-a impresionat în mod deosebit la cei de la Beltrame, Florin Spătaru a răspuns că a fost impresionat de faptul că se discută, în acest plan, nu doar despre dezvoltarea capacităţii de producţie, ci şi despre decarbonare.

 

”Atunci când un investitor privat vine şi îţi propune un proiect de ţară, până la urmă, un proiect investiţional în care vei avea tehnologie unică în lume şi vei reuşi să produci oţel special cu emisii reduse de carbon, este obligatoriu ca Guvernul României să vină să sprijine un astfel de demers, pentru a realiza investiţia la timp, poate chiar mai repede decât şi-o propun ei”, a adăugat ministrul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.