Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, planuri mari pentru Hidroelectrica. Când va lista compania la bursă

hidroelectrica

Hidroelectrica va fi listată la bursă, probabil, anul viitor, în acest moment proiectul de listare fiind în dezbatere publică, a declarat, luni, ministrul Energiei, Toma Petcu, în cadrul unei conferinţe pe tema marilor investiţii din România.

Citeşte şi: Ministrul Nica a făcut ANUNŢUL: Investiţii de PROPORŢII în infrastructură

"Cred că este o reuşită a Ministerului Energiei şi a Guvernului României readucerea în discuţie a listării la bursă a Hidroelectrica. Este un semnal pentru investitori şi pentru piaţa de capital din România că Guvernul este orientat spre transparenţă şi spre performanţă în relaţia cu companiile de stat", a afirmat Petcu, potrivit AGERPRES.

Deocamdată, proiectul pentru listarea la bursă a Hidroelectrica este în dezbatere publică, a amintit el. "Astfel că vom vorbi despre listarea propriu-zisă probabil în 2018", potrivit lui Petcu.

Ministrul a arătat că investiţiile în cadrul companiei continuă. 

"De exemplu, din estimările companiei, până la sfârşitul acestui an va fi scos la licitaţie contractul pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, o investiţie de circa 80 de milioane de euro", a mai spus Petcu.

Citeşte şi: Negulescu lansează BOMBA în instanţă. Cum încearcă să înduplece judecătorii: 'Am fugit de acasă. Am lăsat casa, două pisici...'

La finele lunii septembrie, ministrul preciza că statul intenţionează să listeze la bursă 10% din Hidroelectrica, faţă de 15%, cum prevedea planul iniţial din 2014. 

"Am modificat procentul de la 15% la 10%, dăm o hotărâre de Guvern în acest sens. Suntem într-un ritm mai accelerat. Ne interesează această listare din două perspective. În primul rând, se pune pe piaţă această companie pentru a avea foarte clar indicii, nu doar bursieri, dar şi ceilalţi indici, în permanenţă să vedem cum evoluează compania din punct de vedere financiar şi pe piaţă", a explicat Petcu.

În al doilea rând, a adăugat ministrul, toţi banii din această listare rămân în companie.

"Ne dorim ca suma obţinută, din estimările noastre este destul de substanţială, să fie folosită pentru dezvoltarea companiei. Această companie a fost restructurată (...) printr-o, să spunem, o renunţare a unor investiţii în zona de mentenanţă, modernizare, retehnologizare. Aceşti trei parametri sunt foarte importanţi pentru că, la ora actuală, Hidroelectrica are o capacitate totală de producţie de 6.400 de MW şi, în realitate, nu poate să producă mai mult de 3.000 - 3.500. Înseamnă că restul de capacitate nefolosită trebuie retehnologizată, modernizată şi ea să înceapă să devină, să producă şi să aducă un plus de valoare companiei. Este primul nostru obiectiv", a declarat ministrul Energiei.

Citeşte şi: OFICIAL - De ce tânăra bolnavă de scleroză multiplă nu mai primeşte pensie. Noi precizări ale Ministerului Muncii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.