Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei anunță că vremea rea a făcut ca România să EXPORTE energie electrică: producție la turbinele eoliene a fost de patru ori mai mare

curent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că vremea rea din ultimele zile a avut un efect extrem de benefic pentru economie. În acest fel, turbinele eoliene aflate la noi în țară au produs de patru ori mai multă energie electrică, având în vedere că vântul a fost unul puternic.

„Au fost 2.600 MW față de 700-800 cât avem în mod normal. E de patru ori mai mult. Energia hidro a avut un vârf, de 3.400 aproximativ. Ieri aproape ne asiguram necesarul de consum. Am avut export. A fost și o producție de cărbune.

Când nu producem importăm, fiind conectați cu toată Europa. Prețul gazelor e mai mic față de restul Europei, cum e și normal deoarece puterea de cumpărare e mai mică la noi în țară”, a spus Virgil Popescu, la postul Digi24.

Citește și: Ministrul Energiei vrea schimbarea conducerii de la Termoenergetica: 'Dragi colegi din coaliție, faceți ceva la București. Imediat vine, iar, peste noi iarna' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.