Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei: Nu ştiu de nicio infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare, în afara plăţilor curente care se fac

Energynomics
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că nu are cunoştinţă despre vreo infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare din domeniul energiei electrice, în afara plăţilor curente care se fac de la buget către aceste companii.

”Eu, unul, nu ştiu de nicio infuzie din partea Guvernului, a statului vizavi de o companie. Statul român, trebuie să se ştie, nu deţine majoritar nicio companie de furnizare, nicio companie de distribuţie, deţine într-un procent semnificativ mai mare sau mai mic acţiuni în toate companiile mari de furnizare sau de distribuţie”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24 preluat de newsr.o

El a negat că o mare companie din domeniul energiei ar fi primit din partea statului un sprijin financiar consistent.

”Vă spun că nu ştiu de nicio infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare, în afara plăţilor curente care se fac”, a întărit ministrul.

El a admis că există o lipsă de lichiditate în piaţa energiei şi a anunţat că Guvernul face demersuri pentru a urgenta deconturile către companiile din acest domeniu, tocmai pentru a le susţine.

Ministrul Energiei a precizat că din deconturile de 3,3 miliarde de lei primite din partea companiilor din domeniul energiei, de la începutul acestui an, au fost făcute plăţi în cuantum de 3,2 miliarde de lei.

”Problemele evident că sunt reale pentru că nu mai există acelaşi cash flow şi evident, faptul că Ordonanţa este în Parlament, ea trebuie modificată sau lăsată aşa, dar trebuie rapid făcut acest lucru, pentru că dă un semnal băncilor că s-ar putea modifica ceva şi atunci băncile nu mai sunt aşa de entuziasmate să finanţeze în continuare, aşteaptă să vadă modificările. De aceea nu putem sta foarte mult cu ordonanţa în Parlament”, a afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.