Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul maghiar de Externe: „Nu se construieşte gard la graniţa cu România”

ungaria

ungariaAflat într-o vizită oficială la București, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că în momentul de față nu se impune construirea unui gard la granița dintre Ungaria și România.

„Nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care fac necesare măsuri ulterioare”, a declarat ministrul ungar, într-o conferință comună cu omologul său român, Lazăr Comănescu.

Ministrul român de Externe a declarat că este nevoie ca la nivel european să fie securizate granițele externe ale Uniunii Europene, astfel încât măsuri precum cea a construirii de garduri de protecție să nu mai fie necesare.

„Esenţialul este ca noi să lucrăm împreună, evident şi bilateral, dar şi la nivelul Uniunii Europene să consolidăm şi să securizăm frontierele externe ale UE astfel încât să se evite întreprinderea unor măsuri care să afecteze o bună funcţionare înclusiv a spaţiului Schengen”, a declarat Lazăr Comănescu, citat de Mediafax.

Citește și Ungaria nu renunță la gardul de la granița cu România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.