Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor participă marţi la "Dezbaterea despre calitatea aerului în marile oraşe"

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va participa marţi la "Dezbaterea despre calitatea aerului în marile oraşe", eveniment organizat de Ambasada Sustenabilităţii din România.

Evenimentul se află la cea de-a XXV-a ediţie a întâlnirilor "CSR Think Tank", denumit acum "Sustainability Talks", care promovează Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDGs) lansate în 2015 de Organizaţia Naţiunilor Unite şi ratificate de România alături de alte 193 de state, se menţionează într-o informare a ministerului de resort.

"Ambasada Sustenabilităţii susţine contribuţia mediului de afaceri din România la îndeplinirea obiectivelor naţionale şi globale de sustenabilitate. Această ediţie urmăreşte identificarea priorităţilor naţionale pentru îndeplinirea Obiectivului numărul 3 Sănătate şi bunăstare şi a Obiectivului numărul 11: Oraşe şi comunităţi sustenabile", mai spune MMAP.

Conform organizatorilor, la dezbateri mai sunt aşteptaţi: Laszlor Borbely - consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, şi Oana Neneciu - director executiv Ecopolis.

Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că poluarea atmosferică constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea umană şi provoacă aproximativ 7 milioane de decese la nivel mondial, în fiecare an.

În Uniunea Europeană (UE), poluarea aerului cauzează, în medie, peste o mie de decese premature pe zi, un număr de peste zece ori mai mare decât numărul de decese cauzate de accidente rutiere.

În cazul României, Comisia Europeană (CE) a arătat că ţara noastră nu a luat măsurile necesare pentru a diminua nivelul de poluare cu particulele fine de praf PM10 specificate în Directiva 2008/50/EC şi a demarat o nouă procedură de infringement, întrucât autorităţile nu au transmis până la data de 1 aprilie 2019 programele naţionale de control al poluării atmosferice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.